Girona / Barcelona

"Aquí hi havia un llaç groc": el missatge que ha intentat esquivar la Junta Electoral

RedaccióActualitzat

Aquest divendres, l'Assemblea de Treballadors en Defensa de les Institucions Catalanes convidava els funcionaris a tenyir-ho tot de groc per demanar l'alliberament dels quatre empresonats a Madrid.

Però la Junta Electoral ha reaccionat davant aquesta iniciativa. A Girona, ha obligat a retirar els llaços de color groc de l'arbre de Nadal que hi ha dintre de la seu de la Generalitat.

L'ens dona resposta així a la demanda que va fer el grup municipal de Ciutadans, que va ser el que ho va denunciar, entenent que es tractava d'afavorir una opció política des d'un edifici públic.

L'arbre, situat a l'entrada, està decorat amb centenars de llaços grocs, que els mateixos treballadors públics van col·locar. Fa dues setmanes l'Ajuntament de Girona ja es va veure obligat a retirar la pancarta a favor dels "presos polítics" que penjava a la façana de l'ajuntament, després que la Junta Electoral va donar la raó a la denúncia de Ciutadans i Partit Popular.

El consistori va despenjar-la, però al seu lloc en va col·locar una altra on es pot llegir "Llibertat d'expressió".

 

Treure el groc de les conselleries

D'altra banda, durant tot el matí hi ha hagut, a diverses conselleries de Barcelona, un estira-i-arronsa entre treballadors i Mossos per la presència de símbols grocs.

La policia ha anat al Departament d'Empresa i Coneixement i ha fet retirar tota la decoració de color groc dels passadissos i de l'arbre de Nadal. En marxar els Mossos d'Esquadra, els treballadors els han tornat a posar i han omplert la façana de llaços grocs, tal com havien previst.

Més tard hi ha tornat una parella de Mossos que ha obligat a treure els llaços grocs de l'arbre de Nadal. Però aquests han estat substituïts per cartells on es podia llegir "Aquí hi havia un llaç groc". No obstant, els Mossos han tornat al departament i han obligat també a retirar aquests cartells.

 



La policia també ha visitat a l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa perquè retiressin els llaços de les zones comunes. Els treballadors han protestat, però han hagut de treure bona part de la decoració groga de les oficines.
ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut