Una botiga de calçat a Platja d'Aro
Les ajudes per pagar deutes es poden demanar fins al 30 de juny (ACN/Gerard Vilà)

S'obre la inscripció per a les ajudes de solvència empresarial per la Covid

En total, es destinaran 993 milions perquè autònoms i empreses puguin pagar deutes, i la quantitat a rebre, que depèn del tipus de sol·licitant, va dels 3.000 als 200.000 euros

Actualitzat

Els autònoms i empreses de Catalunya s'hauran de repartir els 993 milions que els corresponen de les ajudes directes que va aprovar el govern espanyol per reduir el deute acumulat durant la Covid. Han de servir per pagar deutes contrets des del març del 2020.

Els interessats es poden inscriure des d'aquest dilluns 21 de juny a les nou del matí fins al dimecres 30 a les tres de la tarda i han de complir els requisits que es demanen.

Per concedir l'ajuda, no es tindrà en compte l'ordre d'arribada de les sol·licituds, i els diners es distribuiran amb els mateixos criteris per a tothom.


Fins a 200.000 euros

Els diners rebuts s'han de destinar a pagar proveïdors i altres creditors, financers o no financers, així com els costos fixos pendents de pagament.

La quantitat final canvia segons la tipologia del sol·licitant. Les empreses i autònoms que tributin per règim d'estimació objectiva de l'IRPF podran rebre una subvenció de fins a 3.000 euros.

Els que no tributin per sistema de mòduls hauran d'acreditar un descens del volum d'operacions de més del 30%, i deutes de com a mínim 4.000 euros. En aquest cas, poden rebre entre 4.000 i 200.000 euros.

Una botiga de roba de Girona
Una botiga de roba de Girona (ACN)


Requisits

La Generalitat ha ampliat fins a 191 els sectors d'activitat que es podran acollir a aquesta línia d'ajuts, en comptes dels 95 previstos per la normativa estatal. Sumen un total de 189.861 empreses.

Cal haver exercit aquestes activitats el 2019 i el 2020 i seguir en actiu, tenir el domicili fiscal a Catalunya o establiment permanent i tenir deutes pendents de satisfer en els termes explicats, entre altres condicions.

Un cop atorgada l'ajuda, les empreses i els autònoms hauran de mantenir l'activitat fins al 30 de juny del 2022, no podran repartir dividends ni aquest any ni el següent ni podran pujar les retribucions de l'alta direcció durant dos anys des de la concessió de l'ajuda.

ARXIVAT A:
AutònomsEmpresaCoronavirus
Anar al contingut