Agnès Pujol amb la seva mare
Agnès Pujol amb la seva mare
El Vendrell

"Aquest cop no s'ha espantat": fires que abaixen el volum per a hipersensibles al soroll

RedaccióActualitzat

Ajuntaments com els de Cerdanyola, Molins de Rei o Santa Coloma de Gramenet ja havien demanat aquest estiu que les fires d'atraccions tinguessin en compte les persones amb hipersensibilitat sensorial. I van acordar dues hores sense música i soroll.

Aquest divendres ho han fet al Vendrell, on se celebra la Fira de Santa Teresa. Per primera vegada, persones amb autisme, hipersensibles al soroll, hi han pogut assistir.

Les fires, com les coneixem normalment, són sorolloses i molt carregades d'estímuls audiovisuals. Aguantar un dia de fira és impossible per a una persona amb hipersensibilitat auditiva.

 

 

Però, en aquesta ocasió, els firaires del Vendrell han ofert dues hores sense música i soroll, i persones com el Gerard, que té autisme, hi han pogut passejar per primera vegada.

Anna Trillas, mare del Gerard i membre del col·lectiu Avancem Junts:

"Una mica el que demanem és que a les festes majors, les fires... siguin pensades per a tothom. I que tothom pugui participar a la festa. Avui n'és un exemple."

Ha estat l'Ajuntament del Vendrell el que ha demanat als firaires la possibilitat de reduir el soroll durant dues hores. No és el primer ajuntament que ho fa i cada vegada en seran més.

 

 

Anna Zúñiga, Gremi de Firaires de Barcelona:

"Al cap i a la fi nosaltres ens devem als nens i el que volem és que els nens gaudeixin de totes les atraccions. Tots els nens, els que tinguin problemes i els que no."


Agnès Pujol també té autisme i és la primera vegada que ha pogut caminar amb els seus pares al costat de les atraccions.

Inés Sebastián, mare d'Agnès Pujol:

"La veritat és que ho hem notat només arribar perquè ella, quan hem trepitjat la fira, no s'ha espantat com altres vegades, que es frena, t'agafa de la mà, no vol caminar, vol marxar. I fins ara està caminant bé."

 

La hipersensibilitat sensorial és una de les conseqüències de l'autisme. Un petit gest com reduir el soroll els obre la porta a un món que sovint no els inclou.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut