El municipi de Puig-reig
El municipi de Puig-reig

Aprovat el POUM de Puig-reig que permetrà nous usos a colònies industrials com el residencial

ACN Puig-reig - La Comissió territorial d'urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat el nou planejament urbanístic municipal (POUM) de Puig-reig (Berguedà) amb l'objectiu de "promoure un model de creixement compacte dels nuclis tradicionals i la reducció dels límits del sòl urbanitzable classificats pel pla vigent fins ara, tenint en compte les necessitats reals". Concretament, es rebaixa el sòl residencial i es limiten els nous desenvolupaments a "omplir buits" i "dotar d'estructura" el nucli principal amb 246 nous habitatges a aquest punt i 310 amb la transformació de les nou colònies industrials. Algunes colònies podran passar a ús residencial i altres de més adients d'acord amb el Pla Director Urbanístic (PDU) de les colònies del Llobregat.

El nou POUM rebaixa la xifra del planejament municipal vigent fins ara, que preveia 1.617 habitatges. Ara, el municipi podrà allotjar fins a 8.128 habitants.

Pel que fa les àrees d'activitat econòmica, el nou planejament de Puig-reig preveu el creixement dels polígons industrials de Cal Vidal i del Saltet, amb més de 9 hectàrees de nou sòl. I en relació a les colònies tèxtils industrials del municipi, també detalla per a cadascuna àmbits de gestió i àmbits de millora urbana.

Anar al contingut