Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Internet

Aprovat el domini ".cat", el primer que reconeix la comunitat lingüística catalana a internet

Abans de finals d'any, qualsevol empresa o particular dels països catalans o també de l'estranger que vulgui crear la seva pàgina web a internet, tindrà la possibilitat de registrar-se amb el domini ".cat". La Corporació d'Internet per a l'Assignació de Noms i Nombres (Icann), l'organisme amb seu a Califòrnia que regula els dominis, ha aprovat aquesta matinada de manera definitiva aquesta identificació de pàgines web pertanyents a la comunitat lingüística catalana.

Actualitzat
La Corporació d'Internet per a l'Assignació de Noms i Nombres (Icann), l'organisme que regula els dominis a la xarxa, ha aprovat aquesta matinada de manera definitiva el domini ".cat". Aquest és el primer domini a internet que fa referència a la comunitat lingüística catalana. Abans de finals d'any, el ".cat" ja es podrà trobar a la xarxa. El domini són les lletres que escrivim després del punt final d'una adreça d'una pàgina web, i n'hi ha de dos tipus: els territorials, que gairebé sempre representen països, com el ".es", i els genèrics, que no fan referència a cap territori, com el ".com". El ".cat" serà un domini genèric, ja que és el propi de la comunitat lingüística i cultural catalana, i el podrà tenir qualsevol persona, empresa o administració ubicada en qualsevol punt del món que pertanyi a aquest grup. No obstant, el nou domini no es podrà aplicar, encara, fins a finals d'any. El director executiu de l'associació PuntCat, Amadeu Abril ha explicat que aquest nou domini representa un reconeixement per als catalanoparlants a internet. L'associació PuntCat va presentar el març de l'any passat la candidatura per obtenir el domini "punt cat" per a la comunitat lingüñistica i cultural catalana. Segons els membres de l'associació, l'aprovació d'aquesta matinada pot obrir les portes a la creació d'altres dominis en la nostra llengua. El conseller d'Universitats, Carles Solà, ha expressat la seva "alegria" per la fita, que situa "la llengua i cultura catalanes en el món", al costat d'altres idiomes i cultures que s'identifiquen amb estats i nacions, ha dit. Solà ha avançat que la Generalitat junt amb ICV seran dels primers en posar-se sota el paraigua del domini ".cat". En termes similars al conseller, s'ha manifestat el president del Parlament, el republicà Ernest Benach, que ha desitjat que el domini "acompanyi totes les pàgines amb contingut totalment en català perquè la nostra llengua arribi a qualsevol punt del planeta".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut