Madrid

Aprovat el consell rector de l'aeroport del Prat, que tindrà 5 representants catalans i 4 de Foment

El Consell de Ministres ha aprovat la creació del consell rector de l'aeroport del Prat. Les institucions catalanes tindran una representació majoritària en aquest òrgan, que supervisarà l'empresa privada que gestioni l'aeroport. El Ministeri de Foment i la Generalitat han tancat un acord sobre les competències i la composició d'aquest consell. Tindrà nou membres, quatre dels quals seran nomenats per Aena i els altres cinc els proposaran les institucions catalanes.

Actualitzat
Pel que fa al repartiment dels membres proposats per les institucions catalanes, la Generalitat en nomenarà dos; l'Ajuntament de Barcelona, un; els ajuntaments de l'àrea metropolitana, un altre, i l'últim serà un tècnic o professional nomenat per aquestes institucions. La resta del consell rector l'integraran quatre representants d'AENA.

Decisions consensuades


Qualsevol decisió d'aquest consell rector de l'aeroport del Prat haurà de tenir el suport de dues terceres parts dels seus membres. Això fa que, de fet, qualsevol decisió hagi de ser consensuada.

El Ministeri de Foment proposarà el president del consell d'administració del nou ens, que s'escollirà amb els dos terços del vots favorables. El consell rector podria entrar en funcionament al febrer de l'any que ve, just després que AENA faci públic quina empresa ha escollit perquè es faci càrrec de la gestió de l'aeroport de Barcelona.

El consell haurà d'aprovar el pla rector de la concessionària que s'adjudiqui la gestió i també haurà de donar el vistiplau a les tarifes que pactin les companyies amb el gestor i totes les grans decisions estratègiques de l'aeroport.

Precisament, just el dia que el Consell de Ministres ha aprovat la creació dels consells rector, la seu de l'escola de negocis IESE, on fa quatre anys van reunir-se 800 empresaris per defensar un model de gestió autònoma de l'aeroport de Barcelona, ha tornat a ser escenari d'un acte per defensar la importància estratègica de l'aeroport per a l'economia catalana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut