Ester Quintana, a la comissió que va aprovar la prohibició de les pilotes de goma. (Foto: ACN)
Ester Quintana, a la comissió que ha aprovar la prohibició de les pilotes de goma. (Foto: ACN)
Barcelona

Aprovada pel ple del Parlament la prohibició de l'ús de les bales de goma

Aprovada pel ple del Parlament la prohibició total de l'ús de les bales de goma el proper 30 d'abril. És una de les principals decisions ja acordades entre CiU i ERC en la comissió que ha estudiat l'ús de material antiavalots. Altres mesures també aprovades són el compromís de buscar una eina robusta que substitueixi les bales de goma, la creació d'un protocol d'indemnització de les víctimes d'actuacions policials de manera retroactiva i que es revisin els procediments de treball de la unitat antiavalots.

RedaccióActualitzat

Ha quedat aprovada pel ple del Parlament la prohibició total de l'ús de les bales de goma el proper 30 d'abril. És una de les principals decisions ja acordades entre CiU i ERC en la comissió que ha estudiat l'ús de material antiavalots. Altres mesures també aprovades són el compromís de buscar una eina robusta que substitueixi les bales de goma, la creació d'un protocol d'indemnització de les víctimes d'actuacions policials de manera retroactiva i que es revisin els procediments de treball de la unitat antiavalots

El PP alerta que "la prohibició de les pilotes de goma sense un model alternatiu posa en perill la seguretat ciutadana i dels mateixos agents". Des del PSC diuen que "s'ha fet tard en la prohibició de les bales de goma" i ICV també es queixa que les conclusions aprovades "s'han quedat a mig camí". Des de la CUP, han qualificat el dia "d'agredolç "perquè diuen que "s'insisteix a reproduir un model policial repressiu." Finalment, a Ciutadans estan "satisfets per la prohibició de les bales de goma però tampoc veuen clar el model alternatiu."

 

Anar al contingut