Un investigador d'Hipra, la farmacèutica amb seu a Amer, a la Selva (ACN/Cedida per Hipra)
Un investigador d'Hipra, la farmacèutica amb seu a Amer, a la Selva (ACN/Cedida per Hipra)

Aprovada la tercera fase de la vacuna d'Hipra, l'última abans de comercialitzar-se

Es provarà com a dosi de reforç en 3.000 persones que ja han rebut la pauta completa d'altres vacunes

Actualitzat

L'Agència Espanyola de Medicaments ha autoritzat que la vacuna que desenvolupa la farmacèutica catalana Hipra, amb seu a Amer, a la Selva, passi a la tercera fase dels assajos clínics, l'última abans de comercialitzar-se.

En aquesta última fase, que té com a objectiu ratificar tant la seguretat com l'eficàcia del fàrmac, la vacuna es provarà en 3.000 persones que ja han rebut la pauta completa de vacunació.

L'objectiu és comprovar si el nou fàrmac és segur i eficaç com a dosi de reforç en persones que n'hagin rebut d'altres marques, a les quals se'ls farà un seguiment mèdic durant 52 setmanes.

En els estudis en fase 3 hi participaran 17 hospitals de tot l'estat, diversos centres a Catalunya, i també un hospital d'Itàlia i un altre de Portugal.

La ministra de Ciència i Innovació explicava aquest dilluns que la vacuna ofereix una gran resposta immunitària, també amb la variant òmicron. A més, segons ha informat la ministra, no ha provocat efectes adversos als voluntaris.

El fàrmac, a diferència dels que s'estan administrant ara, es basa en una recombinació de proteïnes que li permeten adaptar-se a les variants que van sorgint.

La vacuna d'Hipra també té el gran avantatge que es pot conservar en neveres convencionals. A més, per administrar-la no cal cap mena de preparació prèvia. Es podria començar a administrar abans de l'estiu.

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut