Tarragona 2017
Tarragona 2017
Tarragona 2017

Aprovada al Congrés una proposició no de llei que insta el govern espanyol a aportar més recursos a Tarragona 2017

Una Comissió del Congrés insta de forma oficial el govern espanyol, d'una banda, a complir una promesa de la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, per als Jocs Mediterranis de Tarragona, i, de l'altra, a augmentar la seva aportació econòmica per a aquest esdeveniment

Actualitzat

La Comissió d'Hisenda i Administracions Públiques del Congrés ha aprovat una proposició no de llei que insta el Govern espanyola a garantir l'aportació de recursos econòmics compromesos per part de l'Estat per la realització dels Jocs del Mediterrani del 2017.

La proposta, defensada pel diputat del Grup Mixt i alcalde de Tortosa Ferran Bel, ha obtingut 21 vots a favor i els 14 en contra dels membres del Partit Popular. Bel ha recordat que a falta de 10 mesos per la inauguració dels Jocs el Govern espanyol no ha complert l'anunci fet la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria, d'aportar 3 milions d'euros.

A més de demanar el compliment d'aquesta promesa per poder construir la piscina, la proposició demana 9 milions més en els pressupostos del 2017 per fer front als compromisos de l'organització. El batlle tortosí ha insistit que la Generalitat "ha destinat 15 milions d'euros, l'Ajuntament de Tarragona 13 i la Diputació 10,5". Bel ha recordat que el Govern espanyol va aportar gairebé 43 milions pels Jocs del Mediterrani d'Almeria del 2005. Els diners que es demanen en aquesta proposició representen el 36% d'aquella xifra.

El PP havia presentat una esmena per solucionar les obres de la piscina, ja que en cas de pròrroga dels pressupostos no s'haguessin pogut acabar. Jordi Roca, diputat d'aquest grup polític, ha explicat que "votarem en contra de la proposició però seguirem treballant en favor dels Jocs i estem convençuts que seran un èxit".

Aquesta proposició s'afegeix a la declaració institucional aprovada per unanimitat al Congrés dels Diputats en suport dels Jocs del Mediterrani deTarragona 2017.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut