Aprendre matemàtiques, valors i medi cuidant eriçons: el projecte d'una escola de Lleida

L'Escola Alba es troba enmig de la natura i col·labora en la reintroducció dels eriçons al seu hàbitat

Actualitzat

El Centre de Fauna de Vallcalent ha cedit a l'Escola Alba de Corbins 4 eriçons, i els alumnes de cicle infantil fan classe sobre aquests animals al pati de l'escola. És l'únic centre que els cuida perquè els seus alumnes els coneguin.

El projecte educatiu treballa altres competències com són les matemàtiques, com explica Oriol Rebull, tècnic d'educació infantil de l'Escola Alba.

"Fem servir els eriçons com a eina per treballar des de les matemàtiques -ja que hem de fer-los un pesatge setmanal per veure si van creixent i els podem alliberar- fins als valors de l'educació, el respecte i l'estima per l'entorn."

Joan Alàs, director del Centre de Fauna de Vallcalent, explica que per fer-hi aquestes activitats l'escola ha d'estar ubicada en un àmbit rural o als afores, com és el cas de l'Escola Alba. A més, assegura que per poder tirar endavant una iniciativa com aquesta també cal que hi hagi professors implicats en el projecte que cuidin els eriçons.

D'aquí unes setmanes, quan els eriçons hagin agafat prou pes i es puguin defensar, l'escola els deixarà anar. La idea és que es quedin al voltant del centre.

De moment, els més petits els visiten cada dia al tancat que els han fet i en tenen cura perquè se sentin com a casa.


A l'Arborètum de Lleida alliberen deu eriçons

D'altra banda, el Centre de Fauna de Vallcalent ha alliberat aquest dilluns una desena d'exemplars d'eriçons a les instal·lacions de l'Arborètum, Jardí Botànic de Lleida.

Eriçons recuperats al Centre de Fauna Vallcalent
Eriçons recuperats al Centre de Fauna de Vallcalent (ACN/Oriol Bosch)

La majoria dels eriçons provenen del mateix Arborètum i van ser traslladats al centre de recuperació abans de l'hivern perquè estaven malalts per falta de menjar. Ara l'objectiu és que s'estableixin en aquest equipament o fins i tot que puguin colonitzar part de l'horta que hi ha just al costat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut