Apple reconeix que alenteix els models d'iPhone més antics

L'empresa assegura que ho fa per allargar la vida dels mòbils més antics, però molts usuaris dels EUA han presentat denuncia contra aquesta pràctica que consideren que els perjudica

RedaccióActualitzat

El gegant informàtic Apple ha reconegut, per primera vegada, el que molts usuaris sospitaven: que alenteix els models d'iPhone més antics. La companyia de Cupertino, però, nega que ho faci per empènyer els ususaris a comprar un model nou, sinó per adequar els 'smartphones' més antics a les actualitzacions del sistema operatiu, i, d'aquesta manera, allargar-los la vida.

Apple assegura que el que fa quan alenteix els models més antics és, paradoxalment, millora-ne el rendiment i evitar problemes amb les bateries deguts a l'augment d'activitat que suposen les actualitzacions, que podria arribar a causar apagades sobtades dels mòbils. 

Als Estats Units aquest argument no ha convençut nombrosos usuaris, que es queixaven des de principis d'any d'aquesta pràctica que Apple no ha reconegut fins ara. Consideren que aquest alentiment del seu mòbil s'ha fet sense el seu consentiment, i que afecta un producte que no és gens barat. Per aquest motiu, molts, de fet, han amenaçat amb no comprar els nous models i canviar de companyia. 

L'estratègia, en qualsevol cas, almenys fins ara, no li ha anat malament a l'empresa, que deu anys després de presentar el primer iPhone ha vist com les vendes de cada model nou no han parat de créixer. Des del 2007 n'ha venut més de 1.200 milions d'unitats, i s'ha convertit en el seu producte estrella.

Els bons resultats queden reflectits en la seva cotització a borsa, que marca màxims històrics: Apple ja val més de 900.000 milions de dòlars. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut