Les Apple Vision Pro
Les Apple Vision Pro costaran 3.499 dòlars i estaran disponibles l'any que ve (Reuters/Loren Elliott)

Apple es llança a la realitat virtual amb unes ulleres aptes per a molt poques butxaques

Apple presenta un nou producte, nou anys després del llançament de l'Apple Watch: unes ulleres que combinen realitat augmentada i realitat virtual

RedaccióActualitzat

Apple ha presentat les seves primeres ulleres de realitat mixta --que combinen realitat augmentada i realitat virtual--. Es diuen Apple Vision Pro, costaran 3.499 dòlars i estaran disponibles l'any que ve.

"Pot sentir, veure i interactuar amb contingut digital dins un espai físic, i es pot controlar amb els ulls, les mans i la veu". Han estat les primeres paraules de Tim Cook, el CEO de la companyia, per descriure el que és el primer producte nou que llança des que fa nou anys van presentar l'Apple Watch.

Es tracta d'unes ulleres que t'endinsen dins l'univers d'aplicacions d'Apple, amb una interfície creada des de zero amb el disseny habitual d'iOS. "Pots fer servir les teves apps on vulguis i amb la mida que vulguis", ha explicat Cook en la conferència celebrada aquest dilluns des de Cupertino, a Califòrnia, als Estats Units.

El dispositiu té el disseny habitual dels productes d'Apple
El dispositiu té el disseny habitual dels productes d'Apple (Apple)

Permet des de consumir qualsevol contingut multimèdia, com pel·lícules o sèries amb pantalles virtuals de la mida que vulguis, fins a fer servir el navegador o fer una videotrucada amb múltiples persones.

Apple, que fa set anys que treballa en aquest projecte, ha creat versions de realitat virtual d'algunes de les seves aplicacions com Safari, FaceTime o Apple TV, entre d'altres, i assegura que ha estat treballant amb Adobe i Microsoft per crear-ne de noves.

També han destacat els usos professionals de les ulleres, com la possibilitat de treballar amb una multipantalla virtual, així com la incorporació d'una càmera tridimensional i un micròfon per capturar vídeos i imatges.

El dispositiu combina realitat augmentada (RA) i realitat virtual (RV) i funciona amb una bateria que té dues hores d'ús. Es controla amb la mirada, la veu i els dits. És capaç de llegir els gestos encara que no estiguin dins el camp de visió.

El dispositiu permet fer videotrucades (Apple)

Les Apple Vision Pro també tenen una pantalla exterior que mostra els ulls de l'usuari a la resta de persones. La pantalla exterior s'enfosqueix quan un usuari està completament immers en un món virtual i algú se li acosta, i les ulleres mostraran tant l'usuari com la persona externa. "Mai estàs aïllat de la gent que t'envolta", ha explicat un dels tècnics que ha participat en la presentació del producte.

La cursa de la realitat virtual

La setmana passada, Meta va anunciar el set Meta Quest 3, un nou dispositiu de realitat mixta similar al d'Apple, que estarà disponible a la tardor d'aquest any per 499,99 dòlars.

A més de Meta, Sony Group Corp i Pico, propietat de ByteDance, han llançat recentment dispositius de realitat virtual.

Amb l'anunci del llançament del nou producte, les accions d'Apple han augmentat un 2% fins a assolir el seu màxim històric, 184,95 dòlars. Passat l'acte, han baixat lleugerament.

ARXIVAT A:
Apple
Anar al contingut