Imatge de la icona de Siri a la presentació d'Apple a San Francisco
Presentació d'Apple a San Francisco (Reuters)

Apple admet que escoltava converses d'usuaris amb Siri i demana perdó

A partir de la tardor serà l'usuari qui decidirà si participa o no en l'avaluació de qualitat del seu assistent de veu

RedaccióActualitzat

Apple es disculpa per haver escoltat les gravacions dels usuaris amb Siri i assegura que a partir de la tardor serà l'usuari qui decidirà si participa o no en l'avaluació de qualitat del seu assistent de veu.

"A partir de la revisió que hem fet, ens hem adonat que no hem estat al nivell òptim a què aspirem i, per això, ens disculpem"

El passat mes de juliol el diari The Guardian va explicar com persones contractades per Apple escoltaven les converses privades dels usuaris amb Siri per fer-ne el control de qualitat. Segons aquest mitjà les converses contenien material sensible sobre informació mèdica, ofertes de drogues o relacions personals i sexuals.

 

L'objectiu d'aquest control no és divulgar les converses sinó avaluar si la resposta de Siri era correcta per als usuaris. Apple va suspendre aquests controls. Aquest dimecres ha explicat que la privacitat és un dret fonamental i asseguren que dissenyen els seus productes per protegir l'usuari.

 

La companyia de la poma assegura que han escoltat les demandes dels usuaris i que han canviat la manera de fer aquestes avaluacions:

"Sabem que els clients han estat preocupats per les informacions relacionades amb les persones que escolten els enregistraments d'àudio com a part del nostre procés d'avaluació de la qualitat de Siri. Hem escoltat aquestes preocupacions, hem suspès immediatament la classificació humana de les sol·licituds de Siri i hem començat a revisar a fons les nostres pràctiques i polítiques. Com a resultat, hem decidit fer alguns canvis a Siri."

 

A través d'un comunicat, expliquen que aquesta tardor, els usuaris podran activar l'opció de formar part del procés de millora de Siri i se'n podran desdir en qualsevol moment.

Tampoc guardaran les gravacions d'àudio i només utilitzaran les transcripcions generades per un ordinador. I seran els treballadors d'Apple els que revisaran aquestes conveses i no personal extern contractat.

 

 

ARXIVAT A:
TecnologiaApple
Anar al contingut