Estats Units

Apple demanda HTC a causa de les pantalles tàctils

Apple ha presentat una demanda contra la taiwanesa HTC, que fabrica pantalles tàctils per als telèfons mòbils Smartphones, perquè creu que aquest competidor ha violat els drets en almenys una vintena de patents vinculades al seu iPhone.

Actualitzat
Aquestes patents estan relacionades amb la interfície, l'arquitectura interna i el "hardware" del producte estrella d'Apple.

HTC produeix les pantalles tàctils per als mòbils que fan servir el sistema operatiu de Google, tot i que la demanda no s'ha presentat contra aquesta empresa iniciada amb el navegador d'internet. Apple i Google mantenen relacions tenses des que Google va entrar al mercat dels telèfons amb el Nexus One. De fet, la denúncia esmenta aquest producte a més dels altres mòbils que HTC ha fabricat, com ara el Hero, el Dream i el myTouch, tots amb el sistema operatiu Android, de Google.

La demanda s'ha presentat davant la Comissió Internacional de Comerç dels Estats Units i en un tribunal federal de Delaware. El mateix Steve Jobs, conseller delegat d'Apple, ha assegurat en un comunicat que la competència és sana i ha reiterat que els competidors han de crear la seva tecnologia original. Per explicar els motius de la seva acció ha deixat dit: "Podem asseure'ns a mirar com els nostres competidors roben les nostres patents o podem fer-hi alguna cosa. Hem decidit fer-hi alguna cosa".

Anar al contingut