En un primer moment, el sobreescalfament es va relacionar amb les versions Pro, però també afectaria l'iPhone 15 (EFE)

Apple admet el sobreescalfament de l'iPhone 15, presentat fa deu dies, i promet arreglar-ho

La companyia apunta a un problema amb el programari iOS 17 i amb determinades aplicacions

RedaccióActualitzat

Els problemes de sobreescalfament dels nous iPhone 15 han deslluït el llançament de fa escasses setmanes. I és que la mateixa companyia ha reconegut que els dispositius s'escalfen més del que es considera normal.

És a dir, un augment de graus que va més enllà de la posada a punt inicial, moment en què es configura el telèfon i es descarreguen les còpies de seguretat i quan segons, Apple, el sobrecalfament seria normal.

Una problemàtica que han denunciat nombrosos usuaris a les xarxes socials que, a més, han mostrat com la temperatura del dispositiu superava en alguns casos, els 40 graus:

 

Així doncs, la companyia apunta a una doble causa per explicar aquest problema que en un primer moment es va relacionar amb les versions Pro, però que també afectaria l'iPhone 15.
 

Error en el sistema operatiu

En la primera setmana al mercat, els usuaris que van aconseguir comprar un d'aquests dispositius van relacionar l'augment de temperatura amb la càrrega de la bateria i amb un ús prolongat del telèfon, tot i que no intensiu.

Apple, però, apunta a un error del programari iOS 17 i assegura, en una entrevista a la revista Forbes, que se solucionarà en la pròxima actualització. Una millora que, segons la companyia, no reduirà el rendiment del dispositiu.

A més, afegeix un altre problema "que té a veure amb algunes actualitzacions recents d'aplicacions de tercers que sobrecarreguen el sistema". Seria el cas d'apps com Instagram, Uber o el joc Asphalt 9.

En aquest sentit, Apple afirma que estan "treballant amb aquests desenvolupadors d'aplicacions en correccions que estan en procés d'implementació". Pel que fa a Instagram, Facebook ja hauria solucionat el problema a finals de setembre.
 
L'iPhone 15 es va posar a la venda el passat 22 de setembre (Europa Press)

El disseny no en seria el responsable

Davant els nombrosos missatges a les xarxes per denunciar aquest fet, l'analista expert en Apple Ming-Chi Kuo va apuntar al disseny del sistema tèrmic com la causa del problema. Kuo ho vinculava a "les concessions realitzades per assolir un pes més lleuger".

Tot i això, Apple ho ha desmentit i, de fet, assegura que les noves carcasses de titani donen com a resultat una millor dissipació de l'escalfor en comparació als models anteriors d'acer inoxidable.

La companyia també afirma que el problema no comporta un risc de seguretat o de lesions i que no afectarà el rendiment a llarg termini del telèfon.
 

 

ARXIVAT A:
AppleTecnologia
Anar al contingut