Barcelona

Apparella't, la primera aplicació per trobar parella... lingüística

La Plataforma per la Llengua llança una aplicació per crear parelles lingüístiques en català

Ferran MorenoActualitzat

Sembla i funciona com una aplicació per lligar, però l'objectiu és un altre: trobar persones que vulguin aprendre o ensenyar català. La app "Apparella't" vol aconseguir arribar als 10.000 usuaris.
 

 

Dos d'ells són en Carlos, emprenedor de 44 anys, i l'Esperança, advocada jubilada de 65, que s'han trobat en una primera cita per practicar català. Ell és australià i va començar a parlar català fa cinc mesos.
 

"Primer vaig posar només senyores, però després vaig pensar: per què no homes?"

 

L'Esperança i en Carlos durant la seva primera cita lingüística
 

Més de 200 mecenes han fet possible el llançament de l'aplicació, que es pot fer servir des de qualsevol punt del món. En aquests moments, l'aplicació té ja 100 usuaris tot i que oficialment es presentarà demà dijous. Mireia Plana, vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, creu que l'aplicació pot ser especialment atractiva pels joves:

 

"Un dels nostres públics objectius són els joves. Pensem que és fantàstic si arriba gent jove a Catalunya i troba una aplicació per trobar altres persones que vulguin interactuar amb ell."

 

El requisit per formar parelles és que el voluntari parli català fluidament i l'altra persona tingui coneixements bàsics de la llengua amb ganes de millorar.

L'app permet geolocalitzar parelles lingüístiques per facilitar les trobades arreu del món d'una forma àgil. A les Illes Balears, l'aplicació "Apparella't" ja ha començat a funcionar fa uns mesos.

ARXIVAT A:
Català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut