Wert, en una imatge d'arxiu intervenint en la Comissió d'Educació al Congrés
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert
Madrid

Aplicar la reforma educativa de Wert costarà 408 milions d'euros, cinc cops més del previst

La despesa l'assumirà l'Estat, però les comunitats també n'hauran de pagar els costos posteriors, que poden pujar als 900 milions l'any. La reforma també entrarà en vigor més tard del previst, el curs 2014-2015.

RedaccióActualitzat
La polèmica reforma educativa que impulsa el ministre José Ignacio Wert sortirà més cara del que es preveia. En la memòria econòmica de la futura llei orgànica per la millora educativa que ha presentat a les comunitats autònomes, hi consta que aplicar la nova llei costarà 408 milions d'euros, cinc cops més del previst, una quantitat que assumirà l'Estat, si bé les comunitats autònomes també s'hauran d'escurar les butxaques, perquè hauran de pagar els costos posteriors, per l'increment dels alumnes d'FP, que poden pujar als 900 milions l'any.

Amb la reforma educativa, el Ministeri d'Educació preveu que es reduirà l'abandonament escolar, que se situa al 26,5%. Un abandonament escolar que es reduiria fins al 15% el quart any d'implantació de la reforma i que suposaria una inversió progressiva de 334 milions d'euros.

El Ministeri d'Educació, però, ha admès que el tràmit de la polèmica Lomce del ministre Wert va més lent del previst i que no entrarà en vigor com a mínim fins al curs 2014-2015, un any després del que es preveia d'entrada. El ministeri atribueix la dilació a les complicades negociacions amb les comunitats i sectors educatius i el replantejament de l'avantprojecte original.

La reforma s'implantaria en dos cursos, equivalents a tres anys naturals, en què el govern espanyol assignaria 23, 130 i 255 milions d'euros, respectivament.

La Generalitat, per la seva banda, insisteix a oposar-se frontalment a la reforma, perquè la considera un atac al català.
Anar al contingut