El cònsol del Pakistan a Barcelona, Mirza Salman, atenent una videoconferència al despatx
El cònsol del Pakistan a Barcelona, Mirza Salman, atenent una videoconferència al despatx (ACN/Albert Segura)

Aparten el cònsol del Pakistan a Barcelona per una denúncia d'agressió sexual

Una treballadora del consolat, que va ser acomiadada, acusa el cònsol Mirza Salman Baig d'assetjament i agressió sexual en un hotel de Barcelona

RedaccióActualitzat

El govern pakistanès ha apartat el seu representant a Barcelona, el cònsol Mirza Salman Baig. L'investiguen per una denúncia d'una treballadora de l'oficina diplomàtica per assetjament sexual i intent de violació.

Segons avança "El Periódico", la dona l'ha denunciat per assetjament i agressió sexual. Segons explica, el cònsol li enviava imatges de contingut sexual al seu telèfon personal i li feia comentaris a la feina.

En una ocasió, relata, la va fer anar a un hotel de Barcelona on la va intentar forçar.

La víctima assegura que no ho va denunciar abans perquè necessitava la feina per regularitzar la seva situació a Europa.

Quan va plantar cara al cònsol, recorda, la van fer fora de la feina, el 16 de juny. Llavors va denunciar el cas a les autoritats del Pakistan i, després, a la justícia.

L'ambaixada a Madrid i el ministeri d'Exteriors pakistanès han obert una investigació i han decidit apartar Salman Baig del càrrec.

El ja excònsol assegura que tot plegat és una "venjança" de la treballadora. En declaracions a l'agència EFE ha assegurat que no hi ha cap prova d'assetjament ni violació.

Salman Baig fa poc que és cònsol a Barcelona. Va assumir el càrrec el gener del 2022 després d'haver passat per les ambaixades d'Austràlia, el Japó, Indonèsia i Alemanya.

El diplomàtic ha tornat al Pakistan, on prepara la seva defensa.

El diplomàtic va adquirir rellevància per les gestions per ajudar la família de les dues germanes pakistaneses que vivien a Terrassa, al Vallès Occidental, que van ser assassinades al Pakistan pels seus propis familiars després de negar-se a continuar amb el matrimoni forçós amb uns cosins.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAssetjament sexual Agressió sexualPakistan
Anar al contingut