Apareix una balena morta davant de la costa de Mataró (Posidònia2021)
Apareix una balena morta davant de la costa de Mataró (Posidònia2021)
Mataró

Apareix un catxalot mort a la platja del Varador de Mataró

A causa de l'estat de l'animal, que desprèn molta pudor, la platja del Varador està amb bandera vermella

RedaccióActualitzat
Apareix un catxalot mort en avançat estat de descomposició davant de la costa de Mataró. El cetaci ha estat arrossegat fins a la sorra. A causa de l'estat de l'animal, que desprèn molta pudor, la platja del Varador està amb bandera vermella. No es permet el bany.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut l'alerta del catxalot a les 15.46 i la policia local, protecció civil i els agents rurals s'han presentat al lloc on es trobava el cetaci.

 

Balena morta a la platja del Varador, Mataró (Posidònia2021)

 

Segons informen els Agents Rurals, que han pres mostres biomètriques de l'animal, es tractaria d'un exemplar mascle jove de catxalot. L'ajuntament es farà càrrec de les restes.

 

Una altra balena va morir davant la costa de Mataró el 2015

El 2015 ja es va trobar una altra balena morta surant davant la costa de Mataró. En aquella ocasió es tractava d'una balena bec de Cuvier, una espècie protegida que feia uns 5 metres de llarg. En aquells moments, aquest tipus de balena s'havia observat per última vegada a Catalunya feia uns 10 anys.

 

Balena bec de Cuvier trobada morta a Mataró el 2015

 

L'abril d'aquest any, va aparèixer una altra balena bec de Cuvier morta a la platja, però en aquesta ocasió va ser a Tossa de Mar.

 

 

Anar al contingut