Barcelona

Apareix un esvoranc a les obres de la línia 9 del metro

Una fuita d'aigua en les obres de la línia 9 del metro, a la Zona Franca de Barcelona, ha provocat un esvoranc d'uns 3 o 4 metres de diàmetre. La Guàrdia Urbana manté tallat el carrer K, paral·lel al túnel del metro. L'esvoranc afecta un carril i mig dels quatre que té la via. A uns cent metres, també a causa de la fuita, s'ha produït una deformació de la calçada que ha provocat un clot d'un metre d'ample. Uns cinquanta operaris treballen injectant formigó a les juntes mal segellades i es confia poder reobrir el carrer afectat al més aviat possible.

Actualitzat
Tècnics del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat han inspeccionat la zona afectada. La filtració està controlada i apunten que la causa de l'esvoranc són les juntes de les pantalles de formigó de la futura estació de Mercabarna, que haurien deixat passar l'aigua del subsòl i haurien negat una part de la galeria de l'estació i descalçat la construcció.

Una cinquantena d'operaris ja han començat a treballar per restablir la normalitat a la zona. Injecten formigó a les juntes mal segellades i també reposen el paviment del carrer danyat i reurbanitzen el tram de la via afectat, situat al carrer K, entre l'accés a Mercabarna i el carrer 40.

La fuita d'aigua es va produir cap a les vuit del vespre d'aquest dissabte en un moment en què no hi havia ningú treballant a l'obra. Ni la filtració ni l'esvoranc han afectat, en principi, el mur de contenció de les obres del metro. Segons el Departament d'Obres Públiques, l'esvoranc té unes dimensions d'un metre de profunditat i tres d'ample. També parlen d'un altre esvoranc, pel que sembla seria una esquerda a la calçada, d'uns vint-i-cinc metres de profunditat, sense especificar-ne l'amplada.

La zona en la qual s'ha produït la fuita, a uns dos-cents metres del carrer K, continua acordonada i ha estat tancada pels dos extrems, cosa que dificulta observar amb claredat l'abast dels forats. Alguns testimonis asseguren que l'enfonsament supera els set metres de llarg.

En ser cap de setmana, l'afectació és mínima, però dilluns l'activitat a Mercabarna i el trànsit es pot veure alterat a causa de l'esvoranc. El tancament del carrer K i la porta K d'accés al recinte obligarà els vehicles que hi vulguin accedir a fer-ho per una de les altres dues portes que hi ha a Mercabarna. Ho hauran de fer per l'accés de Zona Franca, pel carrer 4, o l'accés del Prat, pel carrer 6. Això afectarà especialment els vehicles que vinguin de Feixa Llarga, que seran desviats pel carrer 4.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut