Buenos Aires

Apareix el testimoni de tortures durant la dictadura argentina després que Kirchner en demanés l'alliberament

L'Argentina ha viscut aquesta matinada el final d'un segrest que ha tingut el país amb l'ai al cor durant dos dies. Luis Gerez, de 51 anys, va desaparèixer dijous després de declarar davant el Congrés que va ser torturat per un alt càrrec de la policia durant la dictadura militar. Una patrulla militar l'ha trobat mig despullat i amb alguns signes de maltractament, com marques de cigarrets al pit i signes de lligadures als canells. I no és l'únic: un altre testimoni de la guerra bruta argentina, Jorge Julio López, de 77 anys, fa 100 dies que està segrestat.

Actualitzat

L'alliberament de Gerez s'ha dut a terme poca estona després que el president argentí, Néstor Kirchner, comparegués a la televisió per denunciar l'assetjament als investigadors i testimonis en casos de violació dels drets humans durant la dictadura. L'anul·lació l'any passat de les lleis d'Amnistia ha permès l'obertura de centenars de processos per violació dels drets humans.

Minuts després del seu alliberament, el mateix Gerez ha assegurat a Kirchner en una conversa telefònica que li deu "la vida" per la seva reacció al segrest. El president argentí ha atribuït a "grups paramilitars i parapolicials" la desaparició de Gerez i també la de López. Kirchner ha assegurat que el govern no permetrà "que s'aturin els judicis" contra repressors del règim militar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut