El vaixell, de 76 metres d'eslora, atrapat a les costes d'Irlanda (Guàrdia Costanera d'Irlanda)
El vaixell, de 76 metres d'eslora, atrapat a les costes d'Irlanda (Guàrdia Costanera d'Irlanda)

Apareix a les costes d'Irlanda un vaixell fantasma segrestat fa un any i mig

Irlanda intenta retirar aquest cap de setmana els contenidors d'un vaixell que va ser segrestat fa un any i mig, i del qual s'havia perdut la pista

RedaccióActualitzat

Un vaixell de càrrega de gran tonatge ha aparegut a les costes irlandeses després d'estar gairebé un any i mig a la deriva a l'Atlàntic. És l'MV Alta, un mercant de 76 metres que va aparèixer encallat el 16 de febrer a la costa de Ballyandreane, vora la població de Ballycotton, al comtat de Cork.

El vaixell, de 76 metres d'eslora, atrapat a les costes d'Irlanda
 

El vaixell ha fet milers de milles sol a la deriva per l'Atlàntic. Els tripulants van ser rescatats el setembre del 2018 a les Bermudes i l'embarcació va quedar buida i abandonada.

Segons informa el diari "The Guardian", el vaixell va ser remolcat a port a Guyana, a Sud-amèrica, però en el trajecte el van segrestar. Li van perdre la pista fins al setembre del 2019, quan la Marina Reial britànica el va localitzar a prop de les costes atlàntiques de la península Ibèrica.

 

L'MV Alta va continuar el seu viatge a la deriva. Ara sembla que el temporal Dennis l'hauria arrossegat fins a les costes d'Irlanda.

El vaixell, de 76 metres d'eslora, atrapat a les costes d'Irlanda
 

Segons les autoritats, el vaixell no suposa un risc imminent de contaminació per a la zona. Aquest cap de setmana intentaran retirar els contenidors que transporta, alguns dels quals contenen petroli.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut