Derio

ANV es desmarca per primer cop d'ETA i condemna l'atemptat contra una seu socialista

Canvi en l'entorn abertzale. Per primer cop, el partit Acció Nacionalista Basca ha condemnat un atemptat d'ETA. El seu grup municipal a Derio ha rebutjat l'acció terrorista en una seu del Partit Socialista d'Euskadi. Els representants abertzales no han participat en la marxa de protesta però sí que s'han solidaritzat amb els afectats. Mentrestant la banda segueix amb la seva retòrica particular i fa una crida als bascos perquè s'abstinguin i boicotegin les eleccions del 9 de març.

Actualitzat
L'únic regidor d'ANV a l'ajuntament de Derio, Jon Ruiz, ha condemnat a títol personal l'atemptat d'ETA contra la seu del Partit Socialista d'Euskadi en aquesta localitat biscaïna. Tot i que no ha participat en els actes de rebuig, Ruiz ha estat contundent fins al punt que ha assegurat que "aquest tipus d'actes no porten a res". El regidor assegura que no va anar al ple de condemna celebrat en l'ajuntament perquè no el van avisar.

En la seva nota, Ruiz fa una crida a ETA i als estats espanyol i francès perquè donin "els passos necessaris" que condueixin a la fi de la violència. En el text també se solidaritza amb el PSE-EE de Derio i els seus militants i amb tots els veïns afectats per la bomba.

Mentrestant, ETA ha fet una crida a l'abstenció per boicotejar les eleccions del 9 de març a través d'un comunicat publicat als diaris "Gara" i "Berria". Pels terroristes, les eleccions són un episodi de repressió contra Euskal Herria i tots els partits "regionalistes" que s'hi presenten estan legitimant la legislació "repressora" que emana de la Constitució.

L'atemptat de Derio ha estat el segon que comet la banda terrorista, després que el primer dissabte de campanya va col·locar un artefacte explosiu a Bilbao.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut