Pancarta contra la privatització del CAP de l'Escala (Foto: ACN).
Pancarta contra la privatització del CAP de l'Escala (Foto: ACN).
L'Escala

Anul·lada l'adjudicació del CAP de l'Escala a l'empresa de neteja Eulen

La gestió d'aquest ambulatori es va privatitzar i ajudicar a Eulen, una empresa sense experiència en el sector, però ara s'ha anul·lat perquè no quedava clar què es puntuava en el concurs. La Fundació Salut Empordà, que era qui se'n feia càrrec, hi tornarà a estar al capdavant fins que es faci una nova adjudicació.

RedaccióActualitzat
El CAP de l'Escala torna a ser gestionat per la Fundació Salut Empordà. El Departament de Salut ha confirmat que s'ha declarat nul el procés d'adjudicació de la gestió d'aquest ambulatori de l'Alt Empordà a l'empresa privada Eulen, dedicada a la neteja. S'ha estimat parcialment el recurs que la Fundació Salut Empordà va presentar en contra de l'adjudicació provisional del centre mèdic, que va ser la primera privatització de la gestió d'un CAP a Catalunya.

En el seu pronunciament, declaren nul tot el procés d'adjudicació de la gestió del CAP de l'Escala a l'empresa privada Eulen i, per tant, fins que no es torni a convocar un nou concurs, la gestió del Centre d'Atenció Primària de l'Escala torna a recaure en la Fundació Salut Empordà.

Marta Felip, alcaldessa de Figueres i presidenta de la Fundació Salut Empordà, ha explicat que la causa de l'anul·lació és que al plec de clàusules de l'adjudicació "no estaven ben definits els criteris" i, per tant, "no quedava clar què es puntuava" a l'hora d'atorgar la cessió.

L'adjudicació provisional del CAP de l'Escala a aquesta empresa privada desvinculada i sense experiència en el món sanitari va topar amb l'oposició dels treballadors del centre i dels alcaldes i veïns dels municipis afectats.
Anar al contingut