Antonio Garamendi guanya clarament la catalana Virginia Guinda i seguirà liderant la CEOE

La candidata de Foment del Treball obté només el 13,5% dels suports

RedaccióActualitzat

Continuïtat a la CEOE. L'actual president, Antonio Garamendi, ha guanyat les eleccions a la presidència de la patronal espanyola i revalida el càrrec per quatre anys més. Ha obtingut una victòria clara, el 83% dels vots davant el 13,5% obtingut per Virginia Guinda, vicepresidenta de Foment del Treball.

En el seu primer discurs de poc més de deu minuts, Garamendi ja ha deixat molt clar que no canviarà d'estratègia i ha afirmat que cal sortir d'aquests comicis amb "unitat".

"Treballem junts, units, en aquests anys difícils. El que us demano i prometo és que sempre he treballat per unir, crear, sumar i que ho continuaré fent."


El president reelegit també ha mostrat "preocupació" per les polèmiques de les darreres setmanes del govern espanyol amb "lleis a la carta" o normes que no manquen "qualitat" amb "situacions totalment rocambolesques".

Garamendi disposava del suport de la resta de patronals territorials amb l'única excepció de Catalunya, i també afirmava que tenia lligats els vots de les grans organitzacions sectorials. Aquest suport majoritari s'ha vist reflectit en els resultats de les votacions.


"Comença una nova etapa", assegura Virginia Guinda

A Guinda no li ha sortit bé l'intent d'aglutinar el descontentament d'alguns territoris i patronals amb la gestió que ha fet Antonio Garamendi en algunes negociacions, com la de la reforma laboral, i per la poca participació que per als oponents hi ha hagut aquests quatre anys.

La vicepresidenta de Foment i candidata a presidir la CEOE, Virginia Guinda, a l'assemblea electoral de la patronal espanyola (ACN / Andrea Zamorano)

Virginia Guinda ha reivindicat que la seva candidatura ha aconseguit "reflectir que és desitjable que hi hagi més debat intern" i s'ha mostrat "contenta" de la seva aportació. "Comença una nova etapa", ha dit en una breu declaració després de la proclamació de resultats

L'empresària catalana va presentar la seva candidatura avalada per la patronal catalana. Ara, Garamendi ja ha dit que no preveu ni vol que Foment marxi de la CEOE.

ARXIVAT A:
Empresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut