Barcelona

Antonio Franco deixa la direcció d'"El Periódico de Catalunya" i serà substituït pel periodista Rafael Nadal

El director fundador d'"El Periódico de Catalunya", Antonio Franco, deixarà pròximament la direcció del rotatiu, a petició pròpia, i serà rellevat pel periodista Rafael Nadal, segons ha anunciat el Grupo Zeta. El fins ara director del rotatiu català ha informat el consell de redacció de la seva marxa, que ha atribuït a motius personals, i del nom del seu substitut, que prendrà possessió el pròxim 10 de maig. Antonio Franco estarà vinculat al grup en tasques directives i en altres projectes editorials.

Actualitzat

El consell d'administració del grup ha destacat, en un comunicat, que Franco "ha estat un periodista clau, no només en el desenvolupament i potenciació del Grupo Zeta des dels seus orígens, sinó també en la història del periodisme espanyol des de l'etapa de la transició democràtica". El consell ha destacat la trajectòria de Franco marcada per "l'honradesa, el prestigi, la independència i l'amor per la llibertat".

El veterà periodista va iniciar la seva carrera professional el 1969 al "Diari de Barcelona", on va arribar a assumir-ne la subdirecció, fins que Antonio Asensio Pizarro li va encarregar la preparació i sortida al carrer d'El Periódico el 1978. El model de cada dia que va concebre, i que compta a Catalunya amb 748.000 lectors, segons les últimes dades de l'Estudi General de Mitjans, té nombrosos imitadors a diversos països d'Europa i l'Amèrica Llatina, així com a Espanya, segons ha destacat el Grupo Zeta. Després d'un interval de set anys de director adjunt d'"El País", diari on va dirigir la sortida de l'edició de Barcelona, Franco es va reincorporar a "El Periódico" el 1988.

El que serà nou director d'"El Periódico de Catalunya", Rafael Nadal, té 51 anys, està vinculat també a aquest rotatiu des de fa temps i en l'actualitat és assessor de la presidència del Grupo Zeta per al desenvolupament de projectes audiovisuals. D'acord amb l'estatut de redacció d'"El Periódico", els redactors es pronunciaran sobre el nomenament de Nadal en un referèndum que no serà vinculant.

 

Anar al contingut