El Mago Pop durant l'entrega del Premi Català de l'Any (3Cat)

Antonio Díaz, el Mago Pop, rep el Premi Català de l'Any: "Cada número té un pla B"

Aquest any el mag de Badia del Vallès ha triomfat amb el seu espectacle a Broadway, als Estats Units

Actualitzat

Per a molts és el millor mag de la història, i des d'aquesta nit és el Català de l'Any 2023. Antonio Díaz, conegut com a Mago Pop, ha rebut el Premi Català de l'Any que atorga el rotatiu El Periódico.

És la primera vegada que el premi s'entrega a un il·lusionista i es fa en un any espectacular pel Mago Pop que ha triomfat amb el seu xou a Broadway, als Estats Units, i segons la revista Forbes s'ha convertit en l'il·lusionista més taquiller de la història.

Ha rebut el premi en una gala que ha tingut lloc al Museu del Disseny de Barcelona on ha confessat que se sent privilegiat per la feina que té:

"Estimo molt el meu ofici i li he dedicat molts anys de la meva vida, si que és cert que he fet sacrificis, com tothom, no? I trobo que és un privilegi treballar d'una cosa que t'agradi molt i fer-ho amb gent amb qui et portes bé i que tens somnis en comú."

Aquest 2023 Mago Pop ha estrenat a Broadway, però a Catalunya el seu teatre i on fa l'espectacle "El Mago Pop", el Teatre Victòria de Barcelona, situat al Paral·lel de Barcelona, ha estat el teatre que més espectadors ha rebut durant la darrera temporada. 

Ha confessat que cada truc a l'escenari necessita una sortida per si surt malament:

"Com més gran és el que vols produir, més possibilitat hi ha d'error. Has de tenir un pla B, una sortida per si una cosa falla. Intentem tenir sempre un pla."

Però més enllà de l'èxit, el guardó també premia la seva aportació a la cultura catalana i la connexió amb el seu lloc d'origen, Badia del Vallès, on quan era un nen ja feia els seus primers trucs de màgia:

"La meva mare diu que vaig veure un mag quan tenia 4 anys i que vaig quedar 'flipat'. Amb 4 anys diu que ja estava tot el dia practicant, i després hi ha referents que et marquen."

Recentment, també com a reconeixement, l'Ajuntament de Badia del Vallès ha posat el nom de l'artista a l'auditori de la ciutat.

Díaz va crear la seva primera companyia quan tenia només 20 anys i ara, 17 anys més tard, és propietari de dos teatres: el Teatre Victòria de Barcelona i el teatre Branson Magic Theatre a Missouri, per això també es diu que a més de mag també és empresari.

Però a banda del teatre, el Mago Pop també ha triomfat a la plataforma audiovisual Discovery Max i més tard a Netflix amb una sèrie de sis capítols.

L'any 2022 el premi va ser per l'empresari impulsor del Mobile, John Hoffman, i fa dos anys va ser per a l'escultor Jaume Plensa. També l'han rebut Joan Manuel Serrat, Pau Gasol, Neus Català, Lucía Caram o Pasqual Maragall.

El Premi Català de l'Any s'atorga des de l'any 2000, a excepció dels anys 2017 i 2018, que no es va fer.
 

 

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut