Barcelona

Antonio Baños renuncia a l'acta de diputat al Parlament i s'acomiada de la CUP

La decisió de qui va ser cap de llista el 27-S arriba l'endemà que la CUP ha anunciat el no definitiu a la investidura d'Artur Mas

Actualitzat

El cap de llista de la CUP a les eleccions al Parlament del 27 de setembre passat, Antonio Baños, ha anunciat que renuncia a la seva acta de diputat a la cambra catalana i s'acomiada de la formació.

La decisió de Baños arriba l'endemà que la CUP anunciés el 'no' definitiu a la investidura d'Artur Mas, en el debat posterior a les assemblees territorials que va celebrar la formació anticapitalista.

"Em trobava entre els partidaris d'acceptar la proposta d'acord de JxS"

En la carta de comiat, Baños explica que l'únic objectiu del seu "pas a la política" era "que aquesta legislatura fos la de la ruptura irreversible amb l'Estat Espanyol i que, a més, la construcció de la República es fes des d'un procés constituent popular i social". És per això que, explica, ell era dels "partidaris d'acceptar la proposta d'acord de JxS i votar la investidura del seu candidat", una opció que finalment la CUP ha rebutjat.

"És evident que no he pogut o sabut complir aquest mandat i per això marxo, he d'admetre-ho, amb un sentiment de frustració personal molt viu que no puc amagar"

El cap de llista de la CUP el 27 de setembre acaba, però, manifestant el seu convenciment "que la República Catalana és l'únic camí per aconseguir la transformació social del país" i assegura que continuarà col·laborant en la tasca de "l'enfortiment de la base social de l'independentisme".

"No podíem satisfer tothom"

En el comunicat de premsa en què comunica l'adéu de Baños, la CUP assenyala que els "sap molt de greu" la decisió que ha pres el seu cap de llista. La formació considera que la decisió d'aquest diumenge "ha estat una de les decisions més difícils que la CUP ha hagut de prendre mai".

"La CUP els darrers mesos ha patit molt, però s'ha recolzat sobre la seva gent i la seva assemblea per decidir des de baix i a l'esquerra, per reivindicar una manera de fer diferent, més democràtica, més coherent, i gens senzilla. I hem escoltat i hem decidit. Però quan moltes veus són escoltades, el consens vol més sacrificis, més discussions"

La CUP admet que, a l'hora de prendre la decisió definitiva sobre la investidura de Mas no podia "satisfer a tothom, tampoc a tota la nostra militància", tot i que admeten que "és només un altre revolt" en la construcció de "la independència dels Països Catalans, socials, feministes i ecologistes".

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha enviat una abraçada a Baños a través de Twitter, tot i admetre que està "trista" i no comparteix la decisió del seu fins ara cap de grup parlamentari.

També des de Súmate, associació de la qual Baños forma part, han enviat un missatge al fins aquest dilluns diputat de la CUP. En una carta oberta, l'entitat presidida per Eduardo Reyes agraeix a Baños el "compromís" amb "els drets socials, la justícia social i la República Catalana".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut