Canes

Antonio Banderas, premi al millor actor al Festival de Canes per "Dolor i glòria"

El coreà Bong Joon-ho s'emporta la Palma d'Or amb la pel·lícula "Parasite"

RedaccióActualitzat

L'actor malagueny Antonio Banderas ha estat guardonat amb el premi al millor actor de la 72a edició del Festival de Canes durant la cerimònia de cloenda que s'ha celebrat aquest dissabte.

El jurat ha reconegut la feina de l'actor en la pel·lícula "Dolor y gloria", del cineasta Pedro Almodóvar, en la qual dona vida a l'"alter ego" del cineasta manxec.

 

 

Aquesta és la tercera vegada que Almodóvar frega clarament la Palma d'Or. Ja va passar amb "Volver" i amb "Todo sobre mi madre". Aleshores també es van viure onades semblants de suport de la crítica i del públic.

Malauradament, i tot i que la pel·lícula de Pedro Almodóvar estava dintre del grup dels favorits, no s'ha emportat la Palma d'Or. "Dolor y gloria" havia arrencat molt bé a la taquilla francesa, desbancant fa una setmana de la primera posició a pel·lícules com "Vengadores: Endgame" i "Detective Pikachu". Però Almodovar, que ha guanyat dos Oscars, sap que la Palma d'Or és imprevisible. I per aquest motiu ha declarat a la premsa:

"Mai m'obsessiono amb la Palma d'Or i menys ara. Jo no tinc ànsia per la Palma, perquè, si no, no podria venir a concursar."

Aquest guardó se suma als dos aconseguits aquest divendres pel cineasta català Albert Serra, guanyador del Premi Especial del Jurat de la secció Un Certain Regard per la seva nova pel·lícula, "Liberté", i pel gallec Oliver Laxe, que s'ha emportat un altre dels premis del jurat d'aquesta secció paral·lela del festival per "O que arde".

 

 

 

 

Palma d'Or per la pel·lícula "Parasite"

El coreà Bong Joon-ho s'emporta la Palma d'Or amb la pel·lícula "Parasite", una tragicomèdia que narra la relació entre una família pobra i una  de classe alta. Bong, de filmografia impecable, va començar la seva carrera al festival de Sant Sebastià amb "Perro ladrador, poco mordedor", l'any 2000.

La francesa d'origen senegalès Mati Diop ha estat reconeguda amb el Gran Premi del Jurat. Primera dona d'origen africà a la selecció oficial de Canes amb "Atlantique", una història d'amor que també parla de la diàspora de joves senegalesos que pugen a una patera per aconseguir una vida millor. 

El premi del jurat l'han compartit dos treballs amb contingut social, "Lés misérables", de Ladj Ly, sobre els extrarradis de París, i "Bacurau", del brasiler Kleber Mendonça Filho.

Millor direcció per als germans Dardenne per "Jeune Ahmed", que parla d'un adolescent musulmà radicalitzat.

I millor actriu per a Emily Beecham en el seu inquietant paper de científica a "Little Joe"

ARXIVAT A:
Festival de Canes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut