Antònia Font torna amb un concert al Primavera Sound

Ho ha confirmat el vocalista de la banda, Pau Debon

Actualitzat

Confirmat. Els Antònia Font tornen amb un concert al Primavera Sound de l'any que ve. El que no sabem és si aquesta cita tan especial al Primavera tornarà a ser un fet puntual o el grup reprendrà l'activitat amb noves cançons, àlbums i gires.


El retorn ja es va, com a mínim, insinuar dissabte, quan va aparèixer un enorme cartell amb la paraula "Alegria" en una façana d'una cantonada del carrer Mallorca de Barcelona. També hi havia un codi QR que remetia a una altra pista, el web ésevident.com, paraules que són també part de la lletra del mític disc dels Antònia Font.

"Es municipals, és evident, fan aparcar bé sa gent. I alegria, ses velles se xapen de riure, es dies s'acaben i es fars il·luminen ses góndoles entre ses cases."


L'anunci del retorn s'ha fet oficial a les onze del matí d'aquest dimecres, quan al web, que ara és antoniafont.cat i on es veu el cantant de la banda, Pau Debon, en una barca, s'ha començat a sentir "Cartes de Ramiro", una de les cançons de l'últim disc que va publicar el grup, "Vostè és aquí", el 2012.

La revista musical Rockdelux també ha publicat un vídeo on Debon anuncia el retorn i explica les mostres d'agraïment i estímul que han rebut per part dels fans, fins i tot d'aquells que no havien pogut assistir mai a cap concert seu. Parla, també, de l'enyor de l'adrenalina dels concerts, i més en un any tan difícil com aquest.


Un retorn més complet?

El compositor i lletrista del grup, Joan Miquel Oliver, que ha continuat la carrera musical en solitari, mantenia que les cançons d'Antònia Font no formaven part del seu repertori perquè interpretar-les seria tancar la porta al retorn del grup.

I el que pot donar pistes sobre un retorn al complet, amb disc i gira inclosos, és el que ha dit sovint Pau Debon: que mai no havien tancat la porta al retorn, però que, si tornaven, no seria per nostàlgia, sinó perquè tenen coses a dir.

La tria del Privamera Sound per a aquest retorn es pot interpretar com un agraïment al compromís que el festival ha tingut sempre amb el grup. El mateix Debon recorda que van presentar "Alegria" al Poble Espanyol, en una de les primeres edicions del Primavera.

Els darrers anys, tot i estar inactiu, les cançons del grup seguien acumulant milers de reproduccions de generacions molt diferents.

Els Antònia Font –o el que és el mateix, Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Manel Debon– es van separar fa vuit anys. Van néixer fa 24 anys a Mallorca i en fa 20 que van publicar el disc "Alegria!", amb la cançó del mateix nom, que s'ha convertit en un himne.

El grup, un dels més rellevants del pop-rock en català, ja es va retrobar el 2018 en un concert puntual a Palma per la llibertat d'expressió.

ARXIVAT A:
MúsicaPrimavera Sound
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut