reixa
Antón Reixa ha presentat la seva candidatura per dirigir la SGAE que compta amb diversos artistes catalans.
Barcelona

Antón Reixa proposa una SGAE "més transparent, humil i dialogant" en presentar la seva candidatura

L'escriptor, músic i director de cinema gallec Antón Reixa ha proposat una Societat General d'Autors "més transparent en la seva gestió interna, més austera, més humil i més dialogant" durant la presentació de la seva candidatura, Aunir (Autors Units per la Refundació), a la presidència de la SGAE.

RedaccióActualitzat
Acompanyat pels guionistes Enric Gomà i Lluís Arcarazo, l'escriptor David Plana, el compositor Alejandro Abad i el cantant i lletrista Gerard Quintana, Reixa ha presentat a Barcelona la seva candidatura per "canviar" la SGAE, després de la crisi que ha viscut la institució per la detenció l'estiu passat de diversos dels seus exdirectius, entre ells, l'expresident Eduardo Bautista.

L'artista gallec ha explicat que ha fet una candidatura de "baix cap a dalt", amb persones procedents de tot l'Estat en què es vol "unir la diversitat i la pluralitat sota la consigna del compromís" i torna, ha dit, "l'entitat als seus socis". També ha assegurat que a partir del 26 d'abril, el dia que s'han convocat les eleccions, s'intentarà fer un canvi "tranquil, però intens i profund".

Per Reixa, és imprescindible que es "restauri el diàleg i l'entesa amb la ciutadania" així com "assentar de forma urgentíssima el dret d'autor a la xarxa", amb una gestió basada en "criteris de bon govern, més que com una empresa que administra 320 milions d'euros a l'any".

A més, el director de cinema s'ha compromès, si guanya les eleccions al capdavant de la SGAE, a modificar en un termini de sis mesos els estatuts vigents, sobretot pel que fa "al poder omnívor del president". En aquest sentit, ha manifestat que el seu objectiu és redefinir les seves funcions, restablir el sistema de control i decisió de l'entitat i identificar el repertori pendent d'assignació de drets.

D'altra banda, ha advertit que si la seva candidatura obté el favor dels socis, seran "molt oberts amb el Ministeri de Cultura però també molt exigents", en especial sobre a noves legislacions sobre descàrregues digitals i cànon digital.

Tots els representants catalans de la seva candidatura han mostrat la seva satisfacció per poder formar part d'Aunir al costat de Reixa, malgrat reconèixer que en els últims dies una de les frases que més han sentit de part de familiars i amics és si saben on es posen.
Anar al contingut