Madrid

Antifrau investiga si Baltasar i Mayol han vulnerat la llei d'incompatibilitats per la seva vinculació a Agbar

L'Oficina Antifrau ha confirmat a TV3 que investiga tres antics alts càrrecs de la Conselleria de Medi Ambient, entre ells, l'exconseller Francesc Baltasar i l'exregidora de Barcelona Imma Mayol. L'objectiu, aclarir si han vulnerat la llei d'incompatibilitats per la seva vinculació actual amb l'empresa Aigües de Barcelona (Agbar).

Redacció i TV3Actualitzat
La llei diu que, quan un alt càrrec de la Generalitat cessa, han de passar dos anys abans de poder tenir activitats privades relacionades amb expedients en la resolució dels quals hagin intervingut directament. L'Oficina Antifrau investiga la possible incompatibilitat en què hauria incorregut l'exconseller Francesc Baltasar, per haver assessorat des d'una consultoria externa l'empresa Agbar, empresa que va obtenir diversos contractes per concurs públic amb la conselleria de Medi Ambient durant el seu mandat. Per exemple, Agbar va participar en la unió temporal d'empreses que va construir la dessalinitzadora del Llobregat.

L'Oficina Antifrau també investiga un antic secretari general de la conselleria. Des d'una altra consultoria, Eduard Pallejà té, entre diversos clients,  Agbar, i al web de la consultoria queda explicitat que han fet feina d'assessoria per a Aigües de Barcelona. L'exdirectora de serveis de la conselleria és ara la directora de recursos humans d'Agbar, i l'exregidora de l'Ajuntament de Barcelona Imma Mayol va assistir com a representant d'aquesta empresa a una reunió al febrer, amb els rectors de les universitats de Girona i de les Balears.

Els tres exalts càrrecs de la conselleria en van sortir entre el desembre del 2010 i el gener del 2011, i Imma Mayol va deixar l'Ajuntament de Barcelona al juny de l'any passat. Des d'Iniciativa per Catalunya esperen que la investigació de l'Oficina Antifrau aclareixi el cas i defensen l'actuació dels seus antics càrrecs polítics.

El PP i Solidaritat esperen que la fiscalia també investigui el cas d'ofici i, en cas contrari, preveuen acudir ells al fiscal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut