L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, en una imatge d'arxiu
L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, en una imatge d'arxiu

Anticorrupció investiga la compra de material sanitari per part de l'Ajuntament de Madrid

La investigació se centra en dos empresaris que van fer de mitjancers per comprar mascaretes a la Xina i que haurien arribat a aconseguir sis milions d'euros en comissions

Actualitzat

La Fiscalia Anticorrupció investiga comissions milionàries en la compra de material sanitari per part de l'Ajuntament de Madrid.

La investigació, que ha avançat eldiario.es, se centra en dos empresaris que, en el pitjor moment de la pandèmia, van fer de mitjancers per comprar mascaretes, guants i testos a la Xina i que haurien arribat a aconseguir sis milions d'euros en comissions.

La Fiscalia investiga des de finals del 2020 indicis de falsedat documental, delicte fiscal i blanqueig de capitals en l'actuació de Lluís Medina Abascal, fill del duc de Feria, i Alberto Luceño Cerón.

Medina hauria contactat a l'inici de la pandèmia amb un càrrec de l'Ajuntament de Madrid que gestionava les compres de l'administració, per parlar-li d'un amic especialista en la importació de tèxtil procedent d'Àsia. Gràcies a aquestes trucades, Medina hauria rebut un milió d'euros com a comissió, després que el seu amic, Alberto Luceño, signés tres contractes per la compra de material sanitari per valor de més de 14 milions i mig d'euros.

Luceño s'hauria embutxacat 5 milions d'euros procedents de dos d'aquests contractes, abans que l'Ajuntament trenqués relacions amb l'empresari per la mala qualitat de part del material subministrat.

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha dit que està tranquil perquè no s'investiga ningú de l'Ajuntament i que han aportat "tota la documentació que ens han demanat". "L'Ajuntament ha prestat tota la col·laboració a la Fiscalia Anticorrupció des del primer moment", ha afegit.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióSalutPPComunitat de Madrid
Anar al contingut