Xavier Solà, excap dels serveis jurídics de l'ACM
Anticorrupció acusa Xavier Solà de malversació i falsedat
Barcelona

Anticorrupció es querella contra l'exsecretari general i l'excap del serveis jurídics de l'ACM

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat una querella contra l'exsecretari general de l'Associació Catalana de Municipis Josep Maria Matas i l'excap dels serveis jurídics d'aquesta entitat i exsecretari general del Departament de Cultura Xavier Solà, per un presumpte desviament de fons.

RedaccióActualitzat
La Fiscalia Anticorrupció ha decidit presentar una querella contra l'exsecretari general de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Josep Maria Matas, i l'excap dels serveis jurídics, Xavier Solà, per suposats delictes de malversació de fons públics, falsedat documental i negociacions prohibides a funcionaris. Segons el fiscal, els dos exalts càrrecs s'haurien lucrat de fons de l'entitat mitjançant empreses seves o amb sous desmesurats entre els anys 2005 i 2011. Solà va ser tinent d'alcalde de Vic fins al 2010 i des d'aleshores fins fa un mes era el secretari general de la Conselleria de Cultura.

Anticorrupció assenyala que tots dos, amb l'ajuda de tres querellats més, haurien aconseguit desviar milers d'euros dels comptes de l'ACM mitjançant falsos convenis i treballs fets per empreses del seu entorn. A través de la Fundació Privada d'Habitatge Públic de Catalunya (FPHP), vinculada a l'ACM, Matas i Solà haurien aconseguit increments patrimonials notables d'empreses immobiliàries també vinculades a ells.

A més a més, com a retribucions de l'ACM, Matas va declarar 87.500 euros l'any 2006 i 92.400 l'any 2009, però la xifra es va disparar el 2010, amb 198.500 euros, i el 2011, amb 273.800 euros.

La Fiscalia va començar les investigacions d'aquest cas l'abril de l'any passat.

Anar al contingut