L'excomissari Villarejo parlant amb els mitjans de comunicació en sortir de la presó
L'excomissari Villarejo parlant amb els mitjans de comunicació en sortir de la presó

Anticorrupció demana imputar Fainé i Brufau per l'espionatge de Villarejo

Anticorrupció diu que hi pot haver un delicte de suborn actiu a un funcionari per encarregar-li l'espionatge de l'expresident de la constructora Sacyr Luis del Rivero

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat la imputació del president de Repsol, Antoni Brufau, i de l'expresident de La Caixa Isidre Fainé en la peça separada del cas Tàndem. En aquesta peça, s'investiga l'espionatge que l'expresident de la constructora Sacyr Luis del Rivero va patir per part del comissari José Manuel Villarejo, un espionatge encarregat i pagat presumptament per Repsol i La Caixa.

La Fiscalia ha enviat un informe al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón en què sol·licita la citació com a investigats tant de Brufau com de Fainé, ja que es considera que pot haver-hi indicis d'un delicte de suborn a un funcionari.


El cas Tàndem

La peça separada del cas Tàndem investiga un presumpte espionatge empresarial encarregat a Villarejo per evitar que Sacyr aconseguís el control de Repsol amb un acord amb la petroliera mexicana Pemex.

El cas va arrencar el novembre del 2020, quan el jutge va acordar imputar el que va ser director de Seguretat Corporativa de Repsol, Rafael Araujo, i l'excap de Seguretat de CaixaBank, Miguel Ángel Fernández Rancaño, pels encàrrecs a Villarejo. Els dos són excomissaris, un estava jubilat i l'altre en excedència.

Els fets, segons la investigació, van passar el 2011. Llavors Repsol i CaixaBank haurien demanat a Villarejo que investigués l'expresident de Sacyr Luis del Rivero per evitar l'acord amb Pemex. Villarejo ja està acusat d'espiar Del Rivero per encàrrec del BBVA.

La informació que ha destapat el cas prové de la documentació intervinguda a Villarejo i el seu soci. L'excomissari va gravar converses durant anys, fins que el van detenir el 2017.

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
Anar al contingut