Esperanza Aguirre és la dona que ha presidit més anys una autonomia
Esperanza Aguirre és la dona que ha presidit més anys una autonomia

Anticorrupció demana imputar Aguirre per suposat finançament irregular del PP de Madrid

Les fiscals es basen en diversos informes de la Guàrdia Civil que situen l'expresidenta madrilenya en reunions clau on s'haurien negociat les irregularitats en el finançament dels populars

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge del cas Púnica que citi com a imputada Esperança Aguirre pel suposat finançament irregular del PP de Madrid.

Les fiscals Carmen Cerdá i María Teresa Gálvez es basen en diversos informes de la Guàrdia Civil que situen l'expresidenta madrilenya en reunions clau, on presumptament s'hauria negociat el finançament irregular del PP.

Els fets delictius coincidirien amb diverses campanyes electorals durant les quals Aguirre presidia els populars madrilenys.

La Fiscalia ha presentat un escrit de 75 fulls al jutjat d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional on demana a Manuel García-Castellón que reorganitzi les peces separades del 'cas Púnica' per agilitar el moment de l'obertura de judici oral.

 

Des d'Anticorrupció consideren que va existir una trama que, de forma sostinguda en el temps, va teixir una "espessa xarxa d'influències feta servir suposadament per obtenir beneficis il·lícits".

Amb la proposta que fa al jutge, la fiscalia vol "simplificar i impulsar el procediment", ja que considera que els fets acreditats "demanen temps diferents" per arribar a judici.

ARXIVAT A:
Púnica
Anar al contingut