La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en el ple de l'Assemblea d'aquest dijous (Europa Press / Carlos Luján)
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en el ple de l'Assemblea d'aquest dijous (Europa Press / Carlos Luján)

Anticorrupció arxiva la investigació sobre la compra de mascaretes del germà d'Ayuso

El fiscal descarta que hi hagués tràfic d'influències en el contracte de compra de mascaretes a una empresa relacionada amb el germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid

Redacció/AgènciesActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la investigació per la compra de mascaretes a una empresa relacionada amb el germà de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Per aquesta gestió, al principi de la pandèmia, el germà d'Ayuso va cobrar una comissió de més de 55.000 euros.

El fiscal considera que la presidenta madrilenya no va tenir-hi res a veure i descarta que s'hagi comès tràfic d'influències. Tanmateix, no es pronuncia sobre altres delictes, com els de suborn o frau als fons europeus per "respecte escrupolós" cap a la Fiscalia europea, que també investiga el cas.

En plena crisi interna del PP, que va acabar amb la dimissió de l'aleshores president, Pablo Casado, els grups parlamentaris d'esquerres a l'Assemblea de Madrid (Més Madrid, PSOE i Unides Podem) van denunciar a Anticorrupció la contractació d'emergència que va fer la conselleria de Sanitat de Madrid l'1 d'abril del 2020 per comprar 250.000 mascaretes per 1,5 milions a Priviet, una operació en què va intermediar Tomás Díaz Ayuso.

Isabel Díaz Ayuso, durant la sessió de control d'aquest dijous a l'Assemblea de Madrid
Isabel Díaz Ayuso durant la sessió de control d'aquest dijous a l'Assemblea de Madrid (EFE / Víctor Lerena)

La Fiscalia Anticorrupció també apunta que el germà de la presidenta madrilenya va oferir "una explicació coherent sobre la intervenció" que va tenir en la venda de mascaretes. A més, creu que les hipòtesis dels denunciants "no han superat el llindar de les simples sospites o conjectures". El fiscal en cap d'Anticorrupció veu "transparent" el procés de facturació, pagament i cobrament de la comissió, fruit de la feina feta per Díaz Ayuso per a Priviet.

A l'hora d'analitzar el contracte, el fiscal té en compte la situació d'emergència que hi havia a l'inici de la pandèmia i la "gairebé dramàtica necessitat d'adquirir mascaretes", però també remarca que això no pot emparar comportaments irregulars o delictius propiciats per "adquisicions fallides o fraudulentes".

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialComunitat de MadridIsabel Díaz Ayuso
Anar al contingut