Anonymous ataca la web del Banc d'Espanya

Actualitzat

El Banc d'Espanya ha sofert un atac informàtic que ha impedit l'accés a la seva pàgina web des de servidors externs en les últimes hores. La pròpia institució ha confirmat que des d'aquest diumenge a la tarda l'accés a la web ha quedat afectat per un ciberatac "bastant fort" de denegació de servei (conegut com a DoS, per les sigles en anglès).

Des del Banc d'Espanya s'ha insistit que no hi ha hagut cap robatori de dades ni cap altre servei s'ha vist afectat i, al llarg d'aquest dilluns, s'ha anat solucionant.

El compte de Twitter d'Anonymous Catalonia va anunciar diumenge a la tarda que la pàgina del Banc d'Espanya havia caigut i ho acompanyava de l'etiqueta #OpCatalonia, la mateixa que ha utilitzat en altres ocasions en què ha atacat pàgines web d'institucions i partits polítics espanyols.

 

 

La setmana passada, Anoymous va reivindicar atacs a la webs del PSOE, la Policia Nacional i el Tribunal Constitucional, entre d'altres, en resposta a "la contínua repressió a Catalunya".

L'anomenada "operació Catalunya" d'Anonymous va començar la tardor de l'any passat, en què el col·lectiu de "hackers" va atacar els llocs web de ministeris, partits polítics, la Fundació Francisco Franco, el CNI, la Casa Reial i Societat Civil Catalana.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut