Damasc

Annan es reuneix amb Al-Asad i acorda un "enfocament" per resoldre la crisi

L'acord entre l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab i el president sirià serà tractat amb els rebels.

RedaccióActualitzat
El mediador internacional per Síria, Kofi Annan, i el president sirià, Bashar al-Assad, s'han reunit a Damasc i han acordat un "enfocament" per resoldre la greu crisi que travessa el país. L'acord entre Annan i Al-Assad serà traslladat ara als rebels sirians a través del mediador.

L'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab ha qualificat de franca i constructiva la trobada d'aquest dilluns a Damasc amb el president sirià. Després de la reunió amb el president sirià, Annan ha assenyalat que Al-Assad ha acceptat posar en marxa un diàleg polític i que aquest li ha reafirmat el seu "compromís" del govern amb el pla de sis punts formulat per l'enviat per aturar la violència al país.

La principal coalició opositora siriana, el Consell Nacional Sirià, ha criticat la visita a Damasc de l'emissari internacional Kofi Annan per tornar-se a entrevistar amb el president Bashar al-Assad.

En un comunicat, l'oposició ha lamentat que mentre continuen les matances al país, Annan opti per trobar-se amb els símbols del règim i no participés en canvi en la conferència d'amics del poble sirià celebrada a París.

Aquesta ha estat la tercera trobada d'Annan amb Al-Assad des que el van designar per al càrrec per buscar una sortida al conflicte, tot i reconèixer que el seu pla de pau no ha servit per aturar la violència.  

Només ahir es van comptabilitzar prop de 100 morts arreu del país, segons el balanç de l'observatori sirià de drets humans.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut