Anna Grau (Cs): "Fer alcaldessa Colau va ser una enganyifa, un desastre i una decepció"

La candidata de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona diu que cal desbloquejar el lloguer a la ciutat "com sigui" i creu que Collboni "potser està buscant" un pacte amb ella

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Anna Grau, candidata de Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona en les pròximes eleccions del 28 de maig, es considera una candidata "atípica" i "original" perquè no s'ha criat "en una incubadora política".

En una entrevista al programa "Els matins" de TV3, Grau renega de la decisió presa pel seu partit fa quatre anys de donar suport a Ada Colau com a alcaldessa de la ciutat, un suport que assegura que no es repetirà:

"Fer alcaldessa Colau va ser un error, un desastre, una enganyifa i una decepció. Una opció fins i tot pitjor que la d'un alcalde independentista. Ni se l'havia d'haver votat llavors ni tornarà a passar."

Anna Grau creu que hi ha una crisi d'habitatge molt forta a la ciutat de Barcelona i que s'ha de "desbloquejar el lloguer com sigui" i proposa un "lloguer social assequible o rotatori per a joves amb "condicions preferents a certa edat, fins als 25 o als 30" -- una edat que encara no han decidit--, i amb ajudes de l'Ajuntament per fer front als avals bancaris, "un mur insalvable", segons la candidata, per a molts joves.

Grau creu que no cal posar topalls al preu del lloguer, sinó "donar seguretat jurídica als propietaris --que tenen por de llogar, diu--, abaixar els impostos i fer un pla de xoc a favor del lloguer que no inclou prohibir el lloguer turístic "perquè  no tenim una visió nord-coreana de l'economia". I assegura que es poden aconseguir 2.500 habitatges de lloguer assequible alliberant sòl públic i espais ocupats com El Kubo o La Ruïna, on es poden construir, diu, molts habitatges.

Sobre si pactarà o no amb Jaume Collboni, diu que depèn de si accepta les 4 línies vermelles de Cs, que són: "El bilingüisme actiu, sí o sí", promogut per l'Ajuntament de Barcelona; "Stop superilles", és a dir, una reprogramació urbanística de la mobilitat de Barcelona; "Stop okupes", és a dir, "okupes fora, veïns dins, ni ocupes ni desokupes, ni porres extensibles ni policia minvant"; "I acabar amb la destralada fiscal del 2020 i tornar a la fiscalitat del 2019" i després, si cal, "mirar si s'ha d'apujar algun impost".

En resposta a la pregunta que li va formular aquest dijous la candidata de Valents, Eva Parera, també a "Els matins", sobre per què no han volgut sumar ells i Vox, Grau ha assegurat que amb Parera no comparteixen "ni valors ni confiança", i que creu la candidata de Valents intenta "ocupar un espai polític que no li correspon en representació d'uns interessos legítims més lobbístics que polítics, que no tenen res a veure amb nosaltres".

Finalment, ha llançat una pregunta a Xavier Trias, que serà entrevistat a "Els matins" dilluns que ve. Anna Grau vol saber què en pensa "del futur" el candidat de Junts per Catalunya, i li demana si la seva candidatura "és un intent de passar pàgina al procés i a les ombres de sospita del 3%, que, assegura, encara els persegueixen, perquè, afegeix, "no queda clar si es distancia o no de les sigles que té al darrere."

ARXIVAT A:
CsEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut