Diverses persones bevent a fora d'un bar a Covent Garden, Londres, aquest mes d'agost (Reuters / Toby Melville)
Diverses persones bevent a fora d'un bar a Covent Garden, Londres, aquest mes d'agost (Reuters / Toby Melville)

Anglaterra prohibirà reunions de més de sis persones per frenar els contagis de Covid

La nova normativa no s'aplicarà en centres escolars, llocs de treball o esports d'equip

Actualitzat

Anglaterra prohibirà les reunions socials de més de sis persones, tant a l'interior com a l'exterior, davant l'augment de contagis de coronavirus dels darrers dies.

Fins ara, el límit de les reunions era de 30 persones, tant a l'aire lliure com a l'interior de llars, restaurants o bars. Diversos mitjans de comunicació, com la BBC, ja ho van avançar dimarts a la nit i aquest dimecres el primer ministre, Boris Johnson, ha comparegut per anunciar que les autoritats recorreran a la mà dura i que es crearà la figura de "guàrdies Covid" per perseguir els infractors.

Segons ha explicat, la policia multarà i, fins i tot, podrà detenir els qui no cumpleixin el que s'ha batejat com "la regla de sis".

Amb l'eslògan "Hands, Face, Space" ("Mans, cara, espai"), ha recordat la necessitat de rentar-se les mans, fer servir la mascareta i respectar la distància sanitària.

Johnson ha assegurat que "se li trenca el cor", però que els contactes socials s'ha de reduir al mínim imprescindible.

La celebració del Nadal, segons els mitjans britànics, pengen d'un fil. Les noves restriccions impedeixen, per exemple, que dues famílies que no viuen juntes no es puguin reunir si són més de sis persones. I l'assessor mèdic Chris Whitty ha advertit que no seran qüestió de poques setmanes.

Els establiments hotelers hauran de recollir obligatòriament les dades de tots els seus clients i entregar-los a la sanitat pública si els ho requereixen.

 

 

La normativa, que entrarà en vigor a partir de dilluns vinent, tindrà diverses excepcions, com ara que no s'aplicarà en centres escolars, llocs de treball o esports d'equip. Casaments i funerals, sempre que estiguin organitzats de manera segura, també quedaran exempts d'aquest límit de persones.

Una decisió que arriba el mateix dia que els experts que assessoren el govern britànic han alertat sobre el progressiu empitjorament de la situació. Des d'aquest diumenge, la xifra de contagis diaris ha augmentat fins a apropar-se als 3.000, una crescuda que les autoritats sanitàries creuen que es deu al "relaxament" en les mesures de protecció de la ciutadania, sobretot entre els joves.

 

Un carrer de Londres, amb diversa gent amb mascareta
Un carrer de Londres, amb diversa gent amb mascareta (EFE / Andy Rain)

 

Multes de 3.200 lliures

Les persones que incompleixin la norma s'exposen a multes de 100 lliures esterlines (uns 110 euros), que podrien arribar fins a un màxim de 3.200 lliures, és a dir, 3.527 euros.

La decisió del govern britànic només té efecte per a Anglaterra, perquè els executius d'Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord són els encarregats de decidir les mesures per als seus territoris.

 

Per fer front a l'expansió dels contagis, el govern britànic preveu estendre a la llarga el nombre de tests ràpids i fer proves a tota la població del país cada setmana.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Boris Johnson
Anar al contingut