Anglaterra començarà a vacunar el 7 de setembre el personal sanitari dels hospitals

Anglaterra començarà a vacunar el 7 de desembre el personal sanitari dels hospitals

Passarà al davant de gent gran i residències perquè es vol fer amb la vacuna de Pfizer, que ha d'estar a 80 sota zero i no es pot moure gaire

RedaccióActualitzat

Els hospitals del sistema de salut pública d'Anglaterra començaran a vacunar els seus treballadors d'aquí 10 dies, la setmana del 7 de desembre.

Ho ha avançat aquest divendres el diari The Guardian, que afirma que els hospitals han rebut l'ordre de preparar-se per a rebre llavors dosis de la vacuna de Pfizer/BioNTech.

Segons el diari, la pròxima setmana l'agència del medicament britànica validarà la vacuna, i això permetrà que les vacunacions puguin començar la setmana següent.

Pfizer demana a l'agència del medicament dels Estats Units que els autoritzi a començar a distribuir la vacuna (REUTERS/Dado Ruvic)
La vacuna de Pfizer/BioNTech es pot aprovar la setmana que vé al Regne Unit

Canvi de criteri

Tot això suposarà un canvi considerable, perquè s'havia acordat que els primers vacunats a Anglaterra serien els residents i els treballadors de les residències de gent gran.

El motiu del canvi és la necessitat de conservar la vacuna a 80 graus sota zero, un requisit que es pot complir fàcilment als hospitals, però no a les residències.

Panell d'un congelador especial mostrant la temperatura interior: -81,8 graus (Reuters)


Una vida útil de 5 dies

Un responsable hospitalari citat pel diari afirma que aquesta vacuna té una vida útil de només 5 dies:

"Ens han dit que esperem la vacuna el 7 de desembre i planegem començar a vacunar el nostre personal durant aquella setmana. És la vacuna de Pfizer, que no es pot tornar a moure un cop ens arribi i l'hem d'utilitzar en el termini de cinc dies, ja que aquesta és la seva vida útil."

El diari també assegura que els responsables sanitaris anglesos creuen que la vacuna no es pot moure de lloc més de quatre vegades sense que perdi efectivitat.

A Europa, Pfizer produeix la vacuna a Bèlgica, i per arribar als hospitals ja l'hauran de transportar com a mínim dues vegades.

"Una traïció als més vulnerables"

El canvi de prioritat en la vacunació ha indignat els responsables de les residències angleses, que ho han considerat "una traïció als més vulnerables":

"Entre les falses promeses, aquesta figurarà entre les més destacades, perquè la vacuna s'ha relacionat amb una major seguretat i una major llibertat. Fer marxa enrere seria una traïció als més vulnerables i als que els donen suport."

 

Tot això no afecta les altres nacions del Regne Unit, ni Escòcia, ni Gal·les ni Irlanda del Nord, que gestionen la pandèmia directament i al marge del govern liderat per Boris Johnson.

Vacuna coronavirus

 

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut