Josep Anglada, durant el míting central de campanya. Arxiu.
Josep Anglada, durant un míting. Imatge d'arxiu.
Barcelona

Anglada suspèn de militància els que l'han destituït de PxC per "deficiències en la gestió"

El consell executiu de la xenòfoba plataforma ha decidit destituir de manera fulminant el seu president per "deficiències en la gestió del partit". El rellevarà l'empresari i vicepresident segon de la formació, Xavier Simó. El fundador de PxC, que ha denunciat un "complot" en contra seu per descavalcar-lo de la presidència, ha garantit que presentarà batalla i ha suspès cautelarment de militància, per faltes molt greus, els participants del que considera una "reunió il·legal".

RedaccióActualitzat

El consell executiu de la xenòfoba plataforma ha decidit destituir de manera fulminant el seu president per "deficiències en la gestió del partit". El fundador de PxC, que ha denunciat un "complot" en contra seu per descavalcar-lo de la presidència, ha garantit que presentarà batalla i ha suspès cautelarment de militància i expedienta per faltes molt greus els participants del que considera una "reunió il·legal".

En un comunicat, el partit ha anunciat que Xavier Simó serà el relleu d'Anglada. Simó, que fins ara ocupava la vicepresidència segona, assumirà el càrrec fins a la celebració del congrés de la formació, que es farà a la tardor. El nou president exercirà una presidència "institucional de caràcter representatiu", i els poders executius del partit recauran en el secretari general, Robert Hernando, que desenvoluparà les funcions sota la supervisió del consell executiu.

"Un complot"

La decisió del cessament l'ha pres el consell executiu de PxC, que s'ha reunit aquest dissabte al matí a l'Hospitalet de Llobregat amb caràcter extraordinari i urgent. Fonts de la mateixa formació, però, han evitat aclarir en què consisteixen les suposades "deficiències en la gestió". Anglada també desconeix el motiu de la destitució. Així, el fundador de la Plataforma ha afirmat que la reunió d'aquest dissabte s'ha convocat malgrat saber que ell no hi podria assistir. També ha denunciat que se l'ha rellevat sense permetre-li donar cap explicació.

"El president és l'únic que té la potestat per convocar un consell executiu i, per tant, la reunió d'ahir de l'Hospitalet ha vulnerat greument els estatuts de PxC i no té cap efecte a nivell de partit", ha assenyalat Anglada què també ha assegurat que "no estic en disposició de deixar el partit en mans d'uns irresponsables" i que continua com a president del partit ja que la seva destitució és "il·legal".

Segons Anglada, la reunió de l'executiva a l'Hospitalet va infringir diversos articles de l'estatut del partit: no es va comunicar amb antelació de la trobada, només es va avisar a alguns membres concrets i no es va comptar amb la presència del president. "Així, la reunió d'ahir no té cap efecte a nivell de partit", ha reiterat Anglada, que ha apuntat directament contra el secretari general, Robert Hernando, i a un regidor de l'Hospitalet i un altre de Sant Boi de Llobregat, dels quals sospita que volen donar a la formació un "vessant més espanyolista", d'ordir "un complot" per facilitar la seva destitució al capdavant de PxC.

Pel que fa a les "deficiències en la gestió", Anglada ha afirmat que desconeix aquestes acusacions. "No en tinc ni idea. No poden ser tant ambigus i quedar-se tan tranquils", ha dit el líder de PxC, que ha avançat que en els propers dies es veurà "qui té raó". "Jo estic molt tranquil de la meva actuació al capdavant de Plataforma per Catalunya. El partit està molt ben estructurat amb un president, dos vicepresidents i un tresorer, que està al corrent de tots els aspectes econòmics", ha enumerat Anglada. "No tinc res a amagar i donaré la cara fins al final, fins a l'últim segon".

Anglada assegura que presentarà batalla per la presidència de PxC, una formació que té 67 regidors a tot Catalunya però que va fracassar en l'intent d'entrar al Parlament català.

Anglada, que actualment és el líder opositor a l'Ajuntament de Vic, s'ha caracteritzat per ser un polític controvertit, amb un clar discurs xenòfob, i s'ha vist involucrat en diversos processos judicials en què se l'ha acusat d'incitació a l'odi i a la discriminació. També va ser condemnat per agredir un menor.

 

Anar al contingut