Manresa

Anglada, absolt del delicte d'incitació a l'odi racial

Un jutjat penal ha absolt el líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, del delicte d'incitació a l'odi racial i, en canvi, ha condemnat a un any i mig de presó el regidor d'aquesta formació a Vic, Joan Carles Fuentes. Tots dos se'ls va jutjar per la presumpta distribució de 3.000 pamflets de contingut xenòfob en les eleccions municipals del maig del 2007.

Actualitzat
Durant el judici, el líder de Plataforma per Catalunya es va desentendre dels pamflets contra la comunitat magrebina i va afirmar que era víctima d'una "cacera de bruixes". Anglada, que es va declarar innocent per presumpte delicte de "provocació a la discriminació i a l'odi", va qualificar els pamflets d'"irònics".

La fiscalia va demanar per a ell un any i mig de presó i una multa de 4.860 euros després de considerar-lo culpable per haver repartit fulls electorals contra els musulmans als seus militants de Vic a les eleccions municipals del 2007.

A Anglada, que aleshores era regidor a l'Ajuntament de Vic, se'l jutjava concretament perquè hauria donat l'autorització perquè el també regidor i militant de Plataforma per Catalunya (PxC) Juan Carlos Fuentes encarregués 3.000 còpies del pamflet contra el col·lectiu magrebí i les repartís per les bústies dels militants de la localitat.

El líder del partit xenòfob va admetre que ell exercia tot el poder a la formació, però va afegir que no sabia res dels pamflets.

L'acusació particular, darrere la qual hi ha les associacions Veus Diverses, la Comunitat Musulmana de Vic i el Centre Cultural Islàmic de Vic, s'ha mostrat "parcialment satisfeta" per la sentència tot i lamentar que es deixi Anglada impune d'uns fets que consideren "pertorbadors i un greu atac contra la convivència pacífica".

Un reguitzell de causes pendents

El líder de la PxC ha sortit airós d'aquesta cita amb la justícia però la setmana que ve n'enfronta una altra, en aquest cas per haver insultat i agredit el seu fill durant una disputa familiar. La Fiscalia li demana 10 mesos de presó i que durant un any no es pugui apropar a menys d'un quilòmetre del domicili del fill, que també és el de Josep Anglada. Si el jutge avala la petició del fiscal, Anglada podria veure's obligat a no assistir els plens ja que l'Ajuntament de Vic està ubicat a menys d'un quilòmetre de casa del regidor.

A més, la condemna coneguda aquest divendres arriba l'endemà de l'empresonament d'un altre regidor de Plataforma de Vic, Josep M. Paré, per un delicte d'apropiació indeguda.


Anar al contingut