Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a les eleccions del 14F
La candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, en una intervenció durant la reunió de la direcció del partit (ACN/Bernat Vilaró)

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat

La candidatura de l'exconsellera d'Empresa, l'única que s'havia presentat, ha obtingut el 93% dels vots

L'exconsellera Àngels Chacón és oficialment la candidata del Partit Demòcrata a la presidència de la Generalitat.

Chacón ha estat proclamada per l'executiva del partit en la reunió d'aquest dilluns al matí, després d'aconseguir el 93,14% dels vots dels militants en les primàries d'aquest cap de setmana.

La d'Àngels Chacón, però, era l'única candidatura que s'hi havia presentat. Un 4,13% ha votat "no", i un 2,73% s'ha abstingut.

L'exconsellera d'Empresa amb el govern de Quim Torra va recollir 1.232 avals per presentar-se a les primàries del PDeCAT i va superar el miler que es requeria per poder-ho fer, entre els quals hi ha el de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i el de 150 alcaldes de Catalunya.

En el seu discurs d'agraïment, l'exconsellera ha posat en valor el Partit Demòcrata com la formació "essencial" en la construcció de la Catalunya d'avui. I no s'ha estat de llançar un missatge a Junts per Catalunya:

"Som independentismes, però no volem renunciar al nostre model de país. L'autèntica transversalitat neix de la capacitat de construir acords des de posicionaments diferents a partir del reconeixement mutu, el diàleg i el consens. Perquè unitat no equival a uniformitat."

Chacón, l'única membre del govern que mantenia el carnet del PDeCAT, va ser destituïda per Torra com a consellera el 3 de setembre passat.

És afiliada al partit des de la seva fundació, el juliol de 2016, i ha estat vista com una figura de consens en el món empresarial.

ARXIVAT A:
PDeCATÀngels Chacón
Anar al contingut