Los Angeles

Angelina Jolie revela que s'ha fet una doble mastectomia per prevenir el càncer

L'actriu revela en un article publicat a "The New York Times" la seva decisió després de saber que tenia un 87% de risc de tenir càncer de pit, la mateixa malaltia de què va morir la seva mare als 56 anys. La seva parella, Brad Pitt, qualifica d'"heroica" la decisió.

RedaccióActualitzat
Angelina Jolie s'ha sotmès a una doble mastectomia per prevenir el càncer de pit. L'actriu, de 37 anys, ho revela en un article que ha publicat al diari "The New York Times" amb el títol "My medical choice" ("La meva opció mèdica") i que comença així: "La meva mare va lluitar contra el càncer quasi una dècada i va morir als 56. Va viure prou per conèixer el seu primer nét i per agafar-lo en braços. Però els meus altres fills mai van tenir l'oportunitat de conèixer-la i saber com n'era d'amorosa."

L'actriu ha explicat que s'ha fet l'operació perquè els metges la van informar que tenia un 87% de possibilitats de tenir càncer de pit i un 50% de tenir càncer d'ovari, i que, a més, tenia una mutació genètica en el gen BRCA1, que la feia més procliu a desenvolupar el càncer.

Un cop va conèixer la situació, Jolie explica que va decidir prendre-hi part activament i que durant un període de tres mesos, del 2 de febrer fins al 27 d'abril, ha estat sota tractament mèdic. L'actriu, que explica amb molt detall com ha anat tot el procés, es felicita d'haver aconseguit mantenir-ho en secret i d'haver continuat la seva vida amb normalitat i agraeix a la seva parella, Brad Pitt, el suport que li ha donat.

Afirma que sotmetre's a una mastectomia no és fàcil, però que està molt contenta d'haver-ho fet. "Les possibilitats que desenvolupés un càncer de pit han caigut del 87% a menys del 5%. Puc dir als meus nens que no cal que es preocupin", afirma.

Per últim, Jolie assegura que s'ha decidit a explicar-ho perquè les dones coneguin la seva experiència i prenguin consciència. "He decidit no mantenir la meva història en secret perquè hi ha moltes dones que no saben que podrien estar vivint sota l'ombra del càncer. Tinc l'esperança que elles, també, siguin capaces d'obtenir proves genètiques, i que si tenen un alt risc, sàpiguen que tenen opcions".

La seva parella, Brad Pitt, ha qualificat d'"absolutament heroica" la decisió, en declaracions al diari britànic "Evening Standard". Pitt ha agraït la "cura i atenció" que ha tingut l'equip mèdic que ha tractat la seva dona, amb la qual té sis fills, tres de biològics i tres d'adoptats. "Vull que tingui una vida llarga i saludable amb mi i els nostres fills", afirma l'actor.
Anar al contingut