L'Havana

Ángel Carromero confirma la versió de l'accident de trànsit en què va morir el dissident cubà Oswaldo Payá

L'espanyol Ángel Carromero, que conduïa el vehicle on viatjava l'opositor mort Oswaldo Payá, afirma que es va tractar d'un accident de trànsit i que no van ser envestits per un altre vehicle, segons diu en un vídeo que ha estat mostrat a la premsa estrangera a l'Havana.

Actualitzat
L'espanyol Ángel Carromero, que conduïa el vehicle on viatjava l'opositor mort Oswaldo Payá, afirma que es va tractar d'un accident de trànsit i que no van ser envestits per un altre vehicle, segons diu en un vídeo que ha estat mostrat a la premsa estrangera a l'Havana.

"A nosaltres no ens va tocar cap vehicle per la part posterior, simplement jo anava conduint i em vaig adonar d'un clot i vaig prendre les precaucions de qualsevol automobilista que és accionar el fre lleument. El cotxe va perdre el control, no recordo senyals", diu en aquesta gravació Carromero, que es troba detingut a l'Havana.

L'espanyol, dirigent de Noves Generacions del Partit Popular de Madrid, relata que no pot precisar de manera exacta a quina velocitat anava en el moment de l'accident perquè no va mirar el comptaquilòmetres i que l'última vegada que ho havia fet anava a 80 quilòmetres per hora. "Vaig frenar perquè vaig veure el canvi, el sot i la sorra, i llavors vaig accionar el fre, vaig perdre el control del cotxe perquè havíem entrat en una zona amb grava i vaig perdre l'estabilitat i la direcció ja no funcionava i no vaig poder mantenir el cotxe i ja no recordo res més", assenyala en aquestes imatges.

"Pel que fa a les notícies que m'han deixat llegir, li demano a la comunitat internacional que si us plau se centri en treure'm d'aquí i no a utilitzar un accident de trànsit, que podria haver-li passat a qualsevol altra persona, amb finalitats polítiques", afegeix.

El vídeo mostrat a la premsa internacional acreditada a Cuba conté també declaracions del jove suec Aron Modig, que va resultar ferit en l'accident. "Jo tinc alguns records vagues de l'accident perquè jo havia estat dormint durant part del viatge, del recorregut, és a dir, havia estat dormint abans de l'accident i també em sentia una mica xocat pel mateix accident", diu Modig al vídeo.

El seu primer record de l'accident és que "s'havia perdut el control sobre el cotxe i el cotxe ja fora de la via avançava contra un arbre, i a partir d'aquest moment tot es va quedar en blanc", diu el jove suec. El següent que recorda és que estava en una ambulància i el moment d'arribar a l'hospital. També ha dit que no recordava que hi hagués un altre cotxe involucrat en el sinistre.

Carromero i Modig viatjaven amb Oswaldo Payá i Harold Cepero en un vehicle de lloguer que conduïa l'espanyol i que es va accidentar el 22 de juliol a prop de la localitat oriental de Bayamo, a més de 750 quilòmetres de l'Havana. Van morir Payá i Cepero i els dos joves estrangers van resultar ferits lleus.

El cotxe es va accidentar quan circulava per un tram de carretera en obres i va xocar contra un arbre. Segons el Ministeri d'Interior cubà, l'excés de velocitat i altres errors del conductor van ser les causes del sinistre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut