El predient de mesa de Tarragona disfressat de pallasso (CCMA/Dolça Tello )

Anècdotes del 14F: de presidents de mesa disfressats a mantes per passar el fred

El Carnestoltes ha donat peu a anècdotes simpàtiques però també la constitució de meses o el fred que fa en alguns col·legis electorals

Actualitzat

Era d'esperar que unes eleccions que se celebren en ple Carnestoltes, -i més quan s'han hagut de suspendre les celebracions a causa de la pandèmia- portessin anècdotes simpàtiques, les primeres ja en la constitució de les meses. Com ha passat a Tarragona, on un president de mesa ha ocupat el seu lloc disfressat de pallasso.

Un pallasso president de mesa a Tarragona (CCMA/DolçaTello )

O com Rafael Gonzàlez, que ha acudit al col·legi Abat Marcet de Terrassa, al Vallès Occidental, per fer també de president de mesa un fet que, segons ha explicat a Món Terrassa, no l'ha fet desistir de celebrar el Carnestoltes, en aquest cas disfressat de Harry Potter.

De fet les ganes de celebrar el Carnaval, sobretot en moltes localitats on gairebé és una festa major, s'han pogut veure moltes persones que ha anat a votar disfressades.

Una de les més cridaneres ha estat un ciutadà que s'ha presentat aquesta tarda a votar a Sabadell disfressat del personatge de Barri Sèsam Epi, amb un cartell irònic que jugava amb la coincidència del seu nom i dels equips de protecció individual per la Covid-19:



 

Un titular de mesa "fugat"

La constitució de les meses és un moment propici per a les situacions curioses. En aquestes eleccions, preocupats per si les meses es podrien constituir, a Caldes de Montbui, al Vallès Oriental, ha passat que un dels titulars de la mesa s'ha presentat a les vuit, com està establert, però ha dit que havia d'anar un moment a aparcar el cotxe... i no l'han vist més. El seu lloc l'ha acabat ocupant un dels suplents.


Al centre esportiu La Bàscula de Barcelona, ha passat un cas contrari. Una de les tres meses s'ha constituït amb només la presidenta i un vocal, en comptes dels tres membres que hi hauria d'haver. Aquesta petita incidència no ha afectat les votacions perquè la llei diu que l'urna ha d'estar custodiada sempre per dues persones. Però el problema vindria al migdia, quan els membres de la mesa han de dinar, per torns. Per això un dels suplents, que havia marxat cap a casa, l'han fet tornar al col·legi electoral.


Estufes i mantes per combatre el fred

El dia és plujós i fred, un temps que no convida gaire a sortir de casa, i encara menys a estar-se en un col·legi electoral gran, ventilat i en un poble de muntanya. Així a Alp, a la Cerdanya, les meses les han escalfat amb unes estufes de terrassa, com les dels bars, i a Sort, al Pallars Sobirà, als membres de la mesa els han portat mantes per abrigar-se.

Amb mantes en una mesa electoral al desangelat i fred pavelló a Sort (CCMA/Rosa Talamàs)

A Lleida, al col·legi ubicat al pavelló del barri de Cappont, s'havia engegat la calefacció, però els membres de les meses s'han estimat més tancar-la perquè feia tan soroll que no es podien sentir entre ells.


L'expresident Montilla, en una mesa

L'expresident de la Generalitat José Montilla torna a ser president aquest diumenge, president de mesa en un col·legi electoral de Sant Just Desvern, al Baix Llobregat. El polític socialista era suplent del president de la seva mesa, però aquesta persona havia presentat al·legacions i, finalment, ha estat dispensada, aleshores Josep Montilla ha ocupat el lloc.

L'expresident de la Generalitat Josep Montilla president de mesa en un col·legi de Sant Just Desvern (ACN)

 

Ballar i fer l'onada amb els EPI

I un cop ja vestits amb els equips de protecció individual, els EPI, per la franja de votació reservada a les persones confinades per ser positives o sospitoses de coronavirus, membres de les meses s'han dedicat a improvisar una coreografia o a fer l'onada mentre no hi havia votants:

 


Monges

El fet que les monges exerceixin el seu dret a vot no és una anècdota però sí que és una de les imatges icòniques, que ja són tradicionals i no han faltat mai en les conteses electorals:

Dues monges votant al col·legi electoral de Can Marfà de Mataró, al Maresme ( ACN/Albert Segura Elorrio)

 

"Panda de xoriços"

En el recompte dels vots també hi ha hagut sorpreses sorprenents: en un col·legi electoral de la Seu d'Urgell, en un dels sobres hi han trobat fotos d'un os panda i de xoriços:

 
ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut