Andy Murray, en la roda de premsa posterior al partit de Wembley. (Foto: Reuters)
Andy Murray, en la roda de premsa posterior al partit de Wembley. (Foto: Reuters)
Londres

Andy Murray corregeix una pregunta masclista... I no és el primer cop

El número 1 no va deixar passar una pregunta sexista d'un reporter que obviava les fites de les companyes tenistes

Actualitzat

És el número 1 a dins de la pista i a fora també ha deixat clar que és un crac. El tenista Andy Murray no va deixar passar una pregunta masclista d'un periodista que obviava les fites de les tenistes del quadre femení. Va ser en la roda de premsa posterior al partit que el va deixar fora de revalidar el títol de Wimbledon que va aconseguir en les edicions del 2013 i el 2016.

Un periodista li va demanar l'opinió sobre el seu rival, Sam Querrey, tot assenyalant que era el primer cop que un jugador nord-americà arribava a les semifinals d'un Grand Slam des del 2009. Però, abans que acabés la pregunta, Murray va sorprendre tothom interrompent-lo per puntualitzar: 

- "Jugador masculí...", va dir Andy Murray al periodista
- "Perdoni?", respon el periodista sense acabar-ho d'entendre
- "Jugador masculí", va repetir sense immutar-se.  

El tenista escocès no va deixar passar el menysteniment cap a les victòries de les jugadores nord-americanes, que força sovint arriben a les últimes rondes en els grans tornejos. Sense anar més enllà, Venus Williams aquest any ja està a les semifinals de Wimblendon. 

El missatge a tots els periodistes ha quedat clar i les xarxes socials, sobretot Twitter, s'han encarregat d'escampar-lo amb milers de retuits i de m'agrada. 

La fallada de memòria sexista, volguda o no, ha fet empipar Murray, que ja no estava per a gaires festes després de no aconseguir la classificació. Però la seva derrota no l'ha distret d'escoltar atentament les preguntes dels reporters i ha generat molts "memes" i adhesions. 

Segons Murray, la seva presa de consciència li ve de quan va adonar-se de com tractaven la seva exentrenadora Amélie Mauresmo.  

La reacció de l'escocès ha generat moltes felicitacions de dones, entre les quals hi ha la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon

Anar al contingut