Barcelona

Andreu Buenafuente descansa a Twitter perquè troba agressius els que el critiquen

L'humorista Andreu Buenafuente ha deixat el Twitter o almenys això ha declarat. El seu compte continua obert, sense que s'hagi esborrat, però no hi ha cap més missatge des de fa dos dies.

Actualitzat
La decisió té rellevància perquè fins ara era un dels usuaris espanyols més populars en aquest servei però la seva entrevista amb la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha aixecat una polèmica molt dura.

Molts tuitaires van creure que Buenfuente feia una entrevista massa tova, sense percebre que era el to propi del format "late-show", diferent d'una entrevista més política en un altre espai televisiu.

Linxament

Com que el to dels que el criticaven anava augmentant, el presentador es va molestar i va escriure: "veo muchísima agresividad conmigo hoy. ¿Queríais un linchamiento? Yo no soy así. Ni el programa. Lo siento, pero me ofende vuestro trato". Tot seguit va afegir l'adveriment. Ho va fer tan de pressa que se li va escapar un error de teclat a la segona paraula: "No pineso aguantar juicios faltones después de 21 años haciendo programas en libertad. Los exaltados podéis piraros si queréis."

I ho va rematar amb aquest anunci: "Yo, lo hago ahora mismo", amb una coma innecessària però indicativa de l'èmfasi que volia donar-hi.

Des d'aleshores no ha dit res més però encara se l'esmenta. Hi ha usuaris que li reclamen que torni i d'altres que mantenen el to agressiu amb ell. Buenafuente era molt actiu, va superar els 6.000 missatges i tot i que només seguia 194 persones, havia aconseguit que a ell el seguissin més de 380.000 usuaris, un dels rècords del Twitter a Espanya.

Una pausa

Al seu blog ha explicat les raons
. Al seu compte del Twitter ja havia dit que no li havien marcat cap pauta, que ell preguntava amb llibertat i la ministra contestava. I segons "La información", fonts d'El Terrat haurien deixat clar que Buenafuente no ha tancat la seva presència al Twitter sinó que s'ha fet una pausa, coincidint amb unes vacances i esperant que tot es calmi una mica.

Ara, però, els que l'han criticat han posat en evidència un grau d'agressivitat molt alt.


Anar al contingut